- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.719
- Meslek
- Webmaster
Aday değerlendirme ne zaman yapılır?
İlk değerlendirme ilk dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır. İkinci değerlendirme ikinci dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır.
Aday öğretmen kaç iş günü çalışmalı?
Bu nedenle yönetmelik gereği bir dönemde en az 60 iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenlere değerlendirme yapılmaktadır. Gazi ve şehit yakını, engelli ve Millî Sporcu ataması kapsamında atanan aday öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavına (AKS) tabi olmalarını istemiyorum.
Aday öğretmen formları kaç hafta?
( 30 Hafta – Adaylık eğitimini kapsayan tüm faaliyet saatleri tamamlanarak hazırlanır. ) 7. Seminer özetleri (Müfettişe sunulmak üzere özetlenmiştir.)
Aday memurluk ne zaman kalkar?
Aday öğretmenlik süresi sonunda sınava girmeye hak kazanamayanlar ile üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir.
Adaylık kaldırma sınavından 60 (Atmış) ve üzeri puan alanların adaylıkları Valilikçe kaldırılır. Başarısız olan adaylar il içerisinde başka bir okula atanır ve tekrar performans sürecine tabi tutulur. İkinci defa başarısız olan aday öğretmenlerin görevlerine son verilir.
Aday öğretmen günde kaç saat okulda kalır?
Yetiştirme sürecinde bulunan aday öğretmen günde 8 saat görevde olacak, ders ve diğer görevleri dışındaki sürede adaylık eğitimiyle ilgili faaliyetlerini sürdürecektir. Bu sürede aday öğretmene fiili olarak girmiş olduğu dersler dışında, yetiştirme süreci kapsamındaki faaliyetler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
Aday öğretmen okul dışı faaliyet kaç saat?
– Aday öğretmenler haftada 4 (dört) saat okul içi gözlem ve uygulamalar yapacaktır. – Aday öğretmenler toplam 90 saat okul dışı faaliyetlerde bulunacaktır. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri bu konuda öğretmenlere rehberlik yapacaktır.
Aday öğretmenlik süresi ne kadar?
temel eğitim ve hazırlayıcı eğitimleri alıp sınavlarını da geçtikten sonra uygulama olarak idari amiriniz yani müdürünüzün vereceği puan ile asaletiniz tastik olunur. göreve başlangıçtan itibaren 1 sene sürer. 1 seneden az 2 seneden fazla olamaz.