Aday Formu haftalik kac saat?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
26
Meslek
Webmaster

Aday Formu haftalık kaç saat?

Aday öğretmenler, kendi okulunda ders izleme süresinde farklı branşlardaki öğretmenlerin derslerinde de gözlemlerde bulunur. Bu dersin kaç saat olacağını danışman öğretmeni ve okul müdürü belirler. Aday öğretmen, haftada 2 (iki)saat ders izlemesi yapar.

Aday öğretmen dosyası ne renk olmalı?

Aşağıda yer alan formlar öğretmenliğe ilk olarak atanan öğretmenlerin süreç içesinde hazırlamaları gereken formlardır. Aday öğretmenlerin dosyalarını hazırlarken mavi kapaklı evrak dosyası alarak, poşet dosyalara yerleştirerek aşağıdaki sıraya göre düzenlenmelidir.

Aday öğretmen Semineri kaç hafta?

1. Aday öğretmenler; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine (160 saat) katılırlar. 2. Hizmetiçi eğitim faaliyeti uzaktan eğitim yoluyla merkezi olarak yapılır.

Öğretmen dosyası Nasıl Olmalı?

ÖĞRETMEN DOSYASINDA OLMASI GEREKENLER
- Atatürk Portresi.
- İstiklal Marşı
- Gençliğe Hitabe.
- Yıllık İş Günü Çalışma Takvimi.
- Ünitelendirilmiş Güncel Yıllık Plan.
- Öğretmenin Derslerinde Kullandığı Günlük Planlar.
- Öğretmenin Haftalık Ders Programı
- Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanakları

Aday öğretmen dosyası nedir?

Aday öğretmenlik sürecinde tarafınızca hazırlanması gereken formlar bulunmaktadır. Adaylık dosyası aday öğretmenin yanından ayırmayacağı bir dosyadır. Öğretmenliğin ilk yılında yaptığınız çalışmaların raporu ve özeti durumundadır. milli eğitim müfettişine incelemesi için sunuyorsunuz.

Aday öğretmenlik Sınavı zor mu?

önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. yazılı sınavda eğitim ve mevzuat olmak üzere iki kısım vardır. soru dağılımı 50 eğitim 50 mevzuat. eğitim genel itibariyle çok zor olmayan bir sınav. lisansını eğitim fakültesinde bitirmiş birisi zorlanmayacaktır.

AKS sınavından kalınca ne olur?

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur.

Aday Formu haftalık kaç saat?

Aday öğretmenler, kendi okullarında ders izleme süresinde farklı branşlardaki öğretmenlerin derslerinde de gözlemlerde bulunurlar. Bu ders izleme süresi danışman öğretmeni ve okul müdürü tarafından belirlenir ve genellikle haftada 2 saat olarak uygulanır. Bu zaman dilimi aday öğretmenlere öğretim süreçlerini gözlemleme, tecrübe kazanma ve uygulamaları anlama fırsatı sunar.

Aday öğretmen dosyası genellikle mavi kapaklı evrak dosyasında bulunmalıdır. Dosyalar, belirlenen sıraya göre düzenlenerek, aday öğretmenlerin süreçleri ve belgeleri kolaylıkla takip edilebilir hale getirilmelidir. Bu dosya, aday öğretmenlerin ilerleme ve gelişimlerini sağlamak amacıyla önemli bir araçtır.

Aday öğretmen Semineri kaç hafta?

Aday öğretmenler, sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalarından sonra Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında uzaktan eğitim seminerine katılırlar. Bu seminer genellikle 160 saat olarak planlanmaktadır. Hizmet içi eğitim faaliyetleri genellikle uzaktan eğitim yoluyla merkezi olarak gerçekleştirilir.

Öğretmen dosyası, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini takip etmelerine yardımcı olmak için önemli bir araçtır. Dosyada bulunması gerekenler arasında Atatürk Portresi, İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe, yıllık çalışma takvimi, güncel yıllık planlar, derslerde kullanılan günlük planlar, haftalık ders programı ve toplantı tutanakları gibi belgeler yer alabilir.

Aday öğretmen dosyası nedir?

Adaylık dosyası, aday öğretmenlerin hazırladığı ve süreçlerini takip etmelerine, gelişimlerini kaydetmelerine ve gerektiğinde inceleme için sunmalarına olanak tanıyan bir dosyadır. Bu dosya, aday öğretmenlerin ilk yıl performansları hakkında bilgi sunar ve Milli Eğitim Müfettişlerince incelenmesi için sunulabilir.

Aday öğretmenlik sınavı genellikle yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Yazılı sınavda eğitim ve mevzuat konularında sorular yer alır ve genelde eğitim ağırlıklı olup zorlayıcı olabilir. Ancak, eğitim fakültesinden mezun olan bir adayın sınavı geçmesi genellikle daha kolay olabilir. Başarısız olan adaylar, belirli koşullar gereği tekrar sınava girebilirler.

AKS sınavından kalınca ne olur?

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesine tabi tutulabilirler. Bu durumda adaylar, tekrar sınava girerek performanslarını değerlendirme fırsatı bulabilirler.

Kaldirim taslarina ne denir?

Patronaj nedir Osmanli?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.536
  3. Kullanıcılar

1. 31.454
  4. Son üye

Geri
Üst Alt