- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 26
- Meslek
- Webmaster
Aday Formu haftalık kaç saat?
Aday öğretmenler, kendi okulunda ders izleme süresinde farklı branşlardaki öğretmenlerin derslerinde de gözlemlerde bulunur. Bu dersin kaç saat olacağını danışman öğretmeni ve okul müdürü belirler. Aday öğretmen, haftada 2 (iki)saat ders izlemesi yapar.
Aday öğretmen dosyası ne renk olmalı?
Aday öğretmen dosyası ne renk olmalı?
Aşağıda yer alan formlar öğretmenliğe ilk olarak atanan öğretmenlerin süreç içesinde hazırlamaları gereken formlardır. Aday öğretmenlerin dosyalarını hazırlarken mavi kapaklı evrak dosyası alarak, poşet dosyalara yerleştirerek aşağıdaki sıraya göre düzenlenmelidir.
Aday öğretmen Semineri kaç hafta?
1. Aday öğretmenler; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine (160 saat) katılırlar. 2. Hizmetiçi eğitim faaliyeti uzaktan eğitim yoluyla merkezi olarak yapılır.
Öğretmen dosyası Nasıl Olmalı?
Öğretmen dosyası Nasıl Olmalı?
ÖĞRETMEN DOSYASINDA OLMASI GEREKENLER
- Atatürk Portresi.
- İstiklal Marşı
- Gençliğe Hitabe.
- Yıllık İş Günü Çalışma Takvimi.
- Ünitelendirilmiş Güncel Yıllık Plan.
- Öğretmenin Derslerinde Kullandığı Günlük Planlar.
- Öğretmenin Haftalık Ders Programı
- Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanakları
Aday öğretmen dosyası nedir?
Aday öğretmenlik sürecinde tarafınızca hazırlanması gereken formlar bulunmaktadır. Adaylık dosyası aday öğretmenin yanından ayırmayacağı bir dosyadır. Öğretmenliğin ilk yılında yaptığınız çalışmaların raporu ve özeti durumundadır. milli eğitim müfettişine incelemesi için sunuyorsunuz.
Aday öğretmenlik Sınavı zor mu?
Aday öğretmenlik Sınavı zor mu?
önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. yazılı sınavda eğitim ve mevzuat olmak üzere iki kısım vardır. soru dağılımı 50 eğitim 50 mevzuat. eğitim genel itibariyle çok zor olmayan bir sınav. lisansını eğitim fakültesinde bitirmiş birisi zorlanmayacaktır.
AKS sınavından kalınca ne olur?
Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur.