Modoratör
Yeni Üye
Aday öğretmenlik nasıl olacak?
Öğretmenler, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na tabi tutulacak. 240 saatlik bir mesleki gelişim ve oryantasyonlarıyla ilgili eğitim alacaklar, sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamaları tamamlayacaklar. MÜLAKAT YOK: Süreci tamamlayan öğretmenler bir değerlendirme komisyonundan geçecekler.
Ücretli öğretmenlik herkese çıkar mı?
Ücretli öğretmenlik herkese çıkar mı?
Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Sadece 4 yıllık lisans mezunları değil, 2 yıllık ön lisans mezunları da ücretli öğretmenlik yapabilir.
Ücretli öğretmenlik kalkıyor mu?
Ücretli öğretmenlik kalkıyor mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında son dakika açıklamasında bulundu. "Kadrolu öğretmen ile Ücretli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz." İfadeleriyle duyurulan kanun teklifinin meclise sunulacağı bildirilirken binlerce vatandaş Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu araştırdı.
Aday öğretmenler ne yapacak?
ADAY ÖĞRETMENLER İÇİN 240 SAATLİK EĞİTİM Öğretmenler, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na tabi tutulacak. 240 saatlik bir mesleki gelişim ve oryantasyonlarıyla ilgili eğitim alacaklar, sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamaları tamamlayacaklar.
Aday öğretmenlerin adaylığı ne zaman kalkar?
Aday öğretmenlerin adaylığı ne zaman kalkar?
Aday öğretmenlik süresi sonunda sınava girmeye hak kazanamayanlar ile üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir.
Ücretli öğretmenlik kaç puan getirir?
Ücretli öğretmenlik kaç puan getirir?
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Hizmet puanının hesabına esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık gelen puanın 1/12'si esas alınır.
Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?
18 yaşından büyük olan, 4 yıllık fakülte mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve pedagojik formasyon almış bireyler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilirler.
Ücretli öğretmenler kadroya geçecek mi?
Ücretli öğretmenler kadroya geçecek mi?
Ücetli öğretmen kadro 2022 Geçtiğimiz yıllarda ücretli öğretmen olarak görev yapanlardan, 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS'den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebildiler ve bir bölümü MEB kadrolarına öğretmen olarak atandı.
Ücretli öğretmen ders saati ne kadar?
Ücretli öğretmen ders saati ne kadar?
Haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmen maksimum alabileceği net maaş belli oldu. Ücretli öğretmen ders başı ek ders ücreti 28,01 TL oldu. Bu ek ders ücreti ile haftada 30 saat ayda 120 saat derse giren ücretli öğretmen ₺3.360,64 ücret alacak.