Son Konular

Adem Ersoy

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Unvan
Prof. Dr.

Doğum Tarihi
1961

Ülke
Türkiye

1961 yılında Kozan'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kozan'da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden dönem birincisi olarak mezun oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu yurt dışı master doktora sınavlarını Fen Bilimleri alanında Türkiye ikincisi olarak kazandı. Master, Doktora ve Post Doktora eğitimlerini Maden Mühendisliği alanında Nottingham Üniversitesi'nde (İngiltere) tamamladı.
Avrupa Birliği ve NATO projelerinde çalıştı. İngiltere'de 10 yıllık eğitim ve çalışma süresinden sonra mezun olduğu Çukurova Üniversitesi'ne döndü. Uzmanlık alanında 8 kitap, 100'ü aşkın ulusal ve uluslararası bilimsel makale üretti. Birçok ulusal ve uluslararası proje yönetti. NATO ve Avrupa Birliği'nden "Bilimsel Uluslararası Proje Ödülü" nün yanı sıra, 3 adet ulusal ödül aldı.
2008 ile 2011 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 2011-2012 yıllarında ise Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi'nde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü.
2011 tarihinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olarak atandı ve halen bu görevini yürütmekte.
Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu bilgilerden yola çıkarak, Prof. Dr. Adem Ersoy'un oldukça başarılı ve deneyimli bir akademisyen olduğunu söyleyebiliriz. 1961 yılında Kozan'da doğmuş ve eğitim hayatına başladıktan sonra Çukurova Üniversitesi'nden dönem birincisi olarak mezun olmuş. Daha sonra yurt dışında eğitimine devam ederek Maden Mühendisliği alanında Nottingham Üniversitesi'nde eğitim almış ve hem Avrupa Birliği ve NATO projelerinde çalışmış hem de birçok yayın yapmıştır.

Çukurova Üniversitesi'nde akademik kariyerine devam etmiş ve bölüm başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Ayrıca Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olarak atanmış ve bu görevi halen sürdürmektedir. Kişisel hayatında evli ve üç çocuk babası olması da onun sosyal açıdan önemli bir yönünü yansıtmaktadır.

Toplamda başarılı bir akademik kariyeri, yöneticilik deneyimi ve akademik çalışmalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Adem Ersoy'un bilim dünyasında tanınan ve saygı duyulan bir isim olduğu söylenebilir.

Ayşe Şasa

Aziz Aslan

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.616
  3. Kullanıcılar

1. 31.769
  4. Son üye

Geri
Üst Alt