Modoratör
Efsanevi Üye
Adet şüphesi varsa namaz kılınır mı?
Bu durum kadının sıhhatli ve normal olduğunu gösterir. İslamiyet, adetli kadının kendisinin temiz olduğunu, yalnızca rahim bölgesinden gelen kanın pis olduğunu söyler. Bu sebeple Allah (c.c) adetli kadının namaz ve orucunu da bırakmasını emretmiştir.
Seçmeli dersi alttan almak zorunlu mu?
Seçmeli dersi alttan almak zorunlu mu?
Hayır. Dersleri alt dönemlerden itibaren sıra ile almak zorundasınız. Seçmeli dersten başarısız oldum.
Adet iken abdest kabul olur mu?
Adet iken abdest kabul olur mu?
Bunun dışında regl (adet) hali, normal bir özür durumudur. Nasıl cünüp kimse su ile yıkanamadığı takdirde teyemmüm ederek namaz kılıyorsa özürlü kimse, özrü devam ede ede ibadetini yapabiliyorsa adetli kadın da her namaz için abdest alarak namazını kılar.
Adet olduktan kaç gün sonra namaz kılınır?
Kadınlar adetli iken namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Adetli kadının namaz kılmasının ve oruç tutmasının caiz ve sahih olmadığında, yani adetin bu iki ibadetin ifasına engel bir mazeret sayıldığında fakihler görüş birliğindedir.
Adet öncesi lekelenme namaz kılınır mı?
Adet öncesi lekelenme namaz kılınır mı?
Düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır. Dolayısıyla lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamaz.
Seçmeli dersleri almak zorunlu mu?
Seçmeli dersleri almak zorunlu mu?
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.
Zorunlu seçmeli ders ne demek?
Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlusu, devlet tarafından belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.
Regl iken abdest almak günah mı?
Regl iken abdest almak günah mı?
Hz. Peygamber'e bir kadın gelip düzensiz âdet gördüğünü, namaz kılamamaktan ötürü üzüldüğünü söylüyor. Peygamberimiz ona abdestini alıp namazını kılmasını emrediyor. Düzenli veya düzensiz gelen kanın türü aynıdır, âdet kanıdır.
Adetliyken abdest alıp DUa edilir mi?
Adetliyken abdest alıp DUa edilir mi?
REGLİ OLaN ZİKİR ÇEKEBİLİR, DUa EDEBİLİR :adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur.
Lekelenme olunca namaz kılınır mı?
Adet iken boşalabilir mi?
Adet iken boşalabilir mi?
Adetliyken mastürbasyon yapmak gibi orgazm olmak da zararlı değildir. Hatta mastürbasyon sırasındaki uyarılmanın etkisiyle uterus kaslarının kasılıp gevşemesi, adet kanamasının daha rahat gerçekleşmesini sağlar. Bunun dışında mastürbasyon enfeksiyon riskini de azaltır.