Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Adi lafı ne demek?
Adi kelimesi Türkçe’de “alışılmış, sıradan” anlamına gelir. Arapça ˁādī عادى z “alışılmış, sıradan” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁwd kökünden gelen ˁādat عادة z “alışkanlık” sözcüğünün nisbet halidir.Adına ne demek TDK?
bir şeyin veya bir kimsenin namına, hesabına, yerine: “haklı bir öfke adına da olsa bir insandan aklını yüreğinden ayırması istenemez.”- s. eyuboğlu.Enadi ne demek?
Enadi ne demek?Enayi kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Enayi kelimesi Türkçe’de “Fazla bön, avanak, et kafalı, budala.” anlamına gelir.
Idadi ne anlama geliyor?
Idadi ne anlama geliyor?İdadi (İdadi) Osmanlı Devleti eğitim sisteminde orta tahsili veren mektep. Sultanilere ve meslek yüksek okullarına öğrenci yetiştirmek gayesiyle kuruldu. İlk olarak 1838’de açılmaya başlanan rüştiyelere öğrenci yetiştirecek sıbyan okullarına hazırlık sınıfı manasına idadi denildi.
Adi herif ne anlama gelir?
amerikan dizi/filmlerinde son of bitch’in türkçe karşılığıdır. ibnelik yapan erkege sevgilisi tarafından soylenen cümle. ”adi herif bir bok soylemeden siktirdi gitti” gibi. yalancı, çıkarcı, yiyici, godoş ve tüm bunların toplamı olarak şerefsiz heriftir.Enayi ne demek argo?
[sıfat, argo] Fazla bön, avanak, et kafalı, budala: İyice buldum kafayı, sen daha bulmadıysan enayisin.İdâdî lise demek mi?
İdâdî lise demek mi?İdadi kelimesi bir okul lisesi olarak kullanılabilmektedir. Zaten daha çok öğretim kapsamında lise için değerlendirilen bir kelime olduğunu söylemek mümkün. Ancak aynı zamanda lise dengi farklı kurumlar için de kullanabileceğini eklemek gerekir.
Kocaya herif demek ne demek?
Kocaya herif demek ne demek?Herif “Harif” Nedir Anlamı? ( 1)(İsim,Mecaz)Güven vermeyen, aşağı görülen, bayağı kimse, 2)(İsim,Mecaz)Adam, 3)(İsim,Mecaz)Evin erkeği.