Son Konular

Adil Karagülle

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.719
Meslek
Webmaster
ülkücü şehit
1955 yılında Artvin'de doğdu. Artvin Ülkü Ocakları Derneği kurucularındandı. Artvin'deki ilk ülkücü şehittir.
Evine dönerken Sağlık Ocağı önünde komünist bir gurubun saldırısına uğradı. Demir çubuklarla linç edilmek suretiyle 31 Temmuz 1977 tarihinde şehit edildi.
2 Ağustos 1977 tarihinde toprağa verildi. Adil Karagülle'nin kabri, Artvin Ortamahalle Camisi önündeki kabristandadır.
Kaynak:
Türk Sağı Sözlüğü Hüdavendigâr Onur Bilgeoğuz Yayınları, İstanbul
HAKKINDA YAZILANLAR
Adil Ağabey Hüdavendigar Onur Dokuzsütun, 23 Mayıs 2020
Tarih: 31 Temmuz 1977, Artvin.
Alışveriş yapmak amacıyla Çarşıbaşı semtine indim. Artvin Sağlık Ocağı yanındaki dut ağacının önünde polislerin inceleme yaptığını görünce "Ne olmuş acaba?" diye merak ederek olay yerine yaklaştım. Bir polis duvar üstüne daktilo koymuş bir şeyler yazıyordu. Etrafı taşlarla çevrili bir alanda yerde kan izlerini fark ettim. Hâlâ gözümün önündedir. "Acaba kime kıydılar?" diye düşündüm.
Biraz dolaştıktan sonra bir tanıdığa rastlayıp sordum, tanıdığım "kalabalık bir gurubun Adil Karagülle'ye saldırdığını ve yaralandığını" söyleyince "eyvah" diye hayıflandım. Karagülle, ağır yaralı olarak Erzurum'a hastaneye götürülürken yolda uçmağa varmıştı. İki Ağustos günü Artvin'de toprağa verildi.
Adil Karagülle'yi katledenler arasında amcasının oğlu Necmi'nin de olduğunu öğrenince acım biraz daha arttı.
Adil Karagülle, faşizme, komünizme, sosyalizme ve her türlü emperyalizme karşı çıkan bir Türk ve Müslüman genciydi.
Peki niye şehit edildi?
Adını yukarıda verdiğimiz yabancı ideolojilere karşı çıktığı için.
Askerden yeni gelmişti, ticarete atılmayı düşünüyordu. Hayallerini toprağa gömdüler. Durağı cennet olsun.

Adil Karagülle'nin hayatıyla ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve üzücü. 1955 yılında Artvin'de doğan ve ülkücü hareketin ilk şehitlerinden biri olan Adil Karagülle, Artvin Ülkü Ocakları Derneği'nin kurucuları arasında yer almıştır. Maalesef evine dönerken komünist bir grup tarafından saldırıya uğrayarak 31 Temmuz 1977 tarihinde şehit edilmiştir. Bu acı olay sonrasında 2 Ağustos 1977 tarihinde toprağa verilen Adil Karagülle'nin kabri, Artvin Ortamahalle Camisi önündeki kabristanda bulunmaktadır.

Adil Karagülle'nin vefatıyla ilgili yaşananlar oldukça üzücü ve hüzünlü bir tabloyu ortaya koymaktadır. Olayın nasıl geliştiği ve nasıl bir şekilde linç edildiği detaylarıyla aktarılmış. Onun Türk ve Müslüman kimliğine sahip bir genç olarak, faşizme, komünizme, sosyalizme ve emperyalizme karşı duruşunu da vurgulamışsınız.

Adil Karagülle'nin niye şehit edildiği sorusuna verdiğiniz cevap, yabancı ideolojilere karşı duruşu nedeniyle olduğu yönünde. Askerden yeni dönmüş ve ticarete atılmayı planlayan genç bir insanın hayallerinin böyle bir şekilde sona ermesi gerçekten büyük bir trajedidir. Adil Karagülle gibi vatanına, milletine ve değerlerine bağlı gençlerin kaybı her zaman büyük bir acı ve üzüntü yaratır.

Adil Karagülle'nin anısını yaşatmak, onun gibi vatanını seven gençlerin ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak önemlidir. Onun gibi özverili insanların hatırası daima milletimizin kalbinde yaşayacak ve bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için hepimizin üzerine düşen görevler olacaktır. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Ahmet Bican Ercilasun

Aydın Süha Önder

1. Konular

1. 1.282.533
  2. Mesajlar

1. 1.682.748
  3. Kullanıcılar

1. 32.074
  4. Son üye

Geri
Üst Alt