Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Adli Toksikoloji neleri inceler?
Toksikoloji genellikle hayvanlar üzerinde deney yapar. Buna göre ölülerin kan, idrar ve kas parçaları adli toksikoloji bölümüne analiz için verilebilir. Aynı zamanda bu deneyler ile zararlı maddeler ve bunun miktarları tespit edilebilir. Toksikoloji zehirlenmeleri inceleyen bir bilim dalıdır.Toksikoloji neyi inceler?
Toksikoloji yani zehir bilim, kimyasallar ile biyolojik sistem arasındaki etkileşimleri, zararlı sonuçları yönünden inceleyen ya da kimyasalların zararsızlık limitlerini belirleyen bilim dalıdır.Endüstriyel toksikoloji nedir?
Endüstriyel toksikoloji nedir?Endüstride kullanılan çok sayıda kimyasalın işçi sağlığına etkisini inceleyen ve korunma yöntemlerini belirleyen bilim dalı Endüstri Toksikolojisi ya da Mesleki Toksikoloji olarak adlandırılır. Her kimyasal madde doza bağlı olarak toksisite gösterebilir.
Toksikoloji bilim Dalı ve içeriği nedir?
Toksikoloji bilim Dalı ve içeriği nedir?Kelime anlamı zehir bilimi olan toksikoloji, ksenobiyotik adı verilen biyolojik sistemlere yabancı olan tüm maddelerin canlılar üzerindeki zararlı etkileri ile mekanizmalarını inceleyen, zararsızlık limitlerini belirleyen, güvenlik değerlendirmelerini ve risk analizlerini yapan bir bilim dalıdır.
Tıbbi toksikoloji nedir?
Klinik ve Tıbbi Toksikoloji; ilaçlar, kimyasallar, biyolojik ajanlar, radyoaktif ajanlar veya doğada bulunan toksinlerle (bitki, mantar, hayvan veya böcek kökenli) zehirlenen hastaların değerlendirilmesini, tanısını, tedavisini yöneten ve geliştiren bilim dallarıdır.Endüstriyel kimyasal maddeler nelerdir?
Endüstriyel Kimyasallar, Endüstrinin üretim aşamasında ve sonrasında üretimlerinin aksamaması için ar-ge çalışmaları yapılarak formüle edilip üretilen kimyasal ürünlerdir. Endüstriyel kimyanın ihtiyaç duyduğu kimyasallar organik kimyasallar ve inorganik kimyasallar olarak ikiye ayrılmaktadır.Farmasötik toksikoloji ne demek?
Farmasötik toksikoloji ne demek?Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Toksik maddelerin kaynakları, özellikleri, organizmaya giriş yolları, etki mekanizmaları, toksik dozları, canlı organizmada uğradıkları değişim ve etkileri, zehirlenmelerin tedavileri, toksik maddelerin izolasyon ve analizleri toksikolojinin çalışma alanlarıdır.