haberci
New member

**AFAD Başkanı Pehlivan, Depremzedelere Barınma İçin Destek Sunuyor**
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremin ardından AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, bölgedeki depremzedelere yardım eli uzatıyor. Pehlivan, barınma konusunda iki seçenek sunduklarını belirterek, "Ya konteyner şeklinde barınma imkanı, ya da nakit yardım. Vatandaşlarımız hangisini tercih ederse, ona destek oluyoruz" dedi.
Sındırgı Kaymakamlığı bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pehlivan, afet anında tüm ekiplerin sahada aktif olarak çalıştığını vurguladı. Türkiye Afet Müdahale Planı'nı devreye soktuklarını belirten Pehlivan, "Deprem anında 25 çalışma grubu hızla harekete geçti. Arama kurtarma operasyonları için 3 bin personel ve 600 araç görev aldı. Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planı (TASİP) çerçevesinde de vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz" şeklinde konuştu.
Depremin ardından hızla hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten Pehlivan, konteynerlerin bölgeye sevkiyatının başladığını ve kurulumların devam ettiğini ifade etti. Vatandaşlara konteyner veya nakit yardım seçenekleri sunduklarını dile getiren Pehlivan, bugüne kadar 200 vatandaşın nakit yardım talebinde bulunduğunu ve 270 haneye barınma desteğinin sağlandığını aktardı.
**Vali Ustaoğlu: "Birlik İçinde Yaraları Saracağız"**
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da depremin ardından tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. Hasar tespit ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Ustaoğlu, 75 mahallede yapılan incelemeler sonucunda ağır hasarlı binaların tespit edildiğini açıkladı. Vali Ustaoğlu, "Barınma konusunda yurtlarımız ve pansiyonlarımızla destek veriyoruz. Önemli olan, birlik ve beraberlik içinde yaraları bir an önce sarıp normal hayata dönmektir. Vatandaşlarımızın huzuru için gereken tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.