Son Konular

Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua

Afetler, zaman zaman karşılaştığımız doğal veya insani felaketlerdir ve bunlardan korunmak için Allah'a sığınmak, müminler için önemli bir tevekkül ve dua vesilesidir. İslam'da bu tür durumlarda okunabilecek çeşitli dualar bulunmaktadır. Bu dualar, hem bir korunma talebi hem de Allah'a olan teslimiyetin bir göstergesidir.

İşte afetlerden korunmak için okunabilecek bazı dualar:

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) Duaları

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in çeşitli afetlerden ve musibetlerden korunmak için okuduğu dualar, Müslümanlar için en güzel örneklerdir:

1. Her Türlü Beladan Korunma Duası:

Bu dua, sabah ve akşam üçer defa okunduğunda kişiyi beklenmedik belalardan koruduğuna dair rivayetler bulunmaktadır.

• Arapçası: بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
  • Okunuşu: "Bismillâhi'llezî lâ yedurru me'asmihî şey'ün fi'l-ardı ve lâ fis-semâi ve hüve's-Semî'ul-Alîm."
  • Anlamı: "Adıyla yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar vermediği Allah'ın adıyla. O, hakkıyla işiten, hakkıyla bilendir." (Tirmizî, De'avât 13)
2. Aniden Gelen Musibetlere Karşı Dua:

Bu dua, aniden gelebilecek kaza ve belalara karşı koruma talebinde bulunmak içindir.

• Arapçası: اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَدْمِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ التَّرَدِّي وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْغَرَقِ وَالْحَرَقِ وَالْهَرَمِ وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ يَتَخَبَّطَنِي الشَّيْطَانُ عِنْدَ الْمَوْتِ وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ أَمُوتَ فِي سَبِيلِكَ مُدْبِرًا وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ أَمُوتَ لَدِيغًا

• Okunuşu: "Allahümme innî eûzü bike mine'l-hedmi ve eûzü bike mine't-tereddî ve eûzü bike mine'l-garakı ve'l-harakı ve'l-heremi. Ve eûzü bike en yetehabbetanîşeytânü inde'l-mevti. Ve eûzü bike en emûte fî sebîlike müdbiran. Ve eûzü bike en emûte ledîğan."

• Anlamı: "Allah'ım!Göçük altında kalmaktan sana sığınırım. Yüksek yerden düşmekten sana sığınırım. Suda boğulmaktan ve yangında yanmaktan sana sığınırım. Yaşlılıktan sana sığınırım. Ölüm anında şeytanın beni çarpmasından sana sığınırım. Senin yolunda savaştan kaçarken ölmekten sana sığınırım. Zehirli hayvan sokmasıyla ölmekten sana sığınırım." (Ebû Dâvûd, Salât 367)

Genel Korunma Duaları

• Arapçası: اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ فِي دِينِي وَدُنْيَايَ وَأَهْلِي وَمَالِي، اللَّهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِي وَآمِنْ رَوْعَاتِي، اللَّهُمَّ احْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمَالِي وَمِنْ فَوْقِي وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْتِي

• Okunuşu: "Allahümme innî es'elüke'l-afve ve'l-âfiyete fid-dünyâ ve'l-âhirati. Allahümme innî es'elüke'l-afve ve'l-âfiyete fî dînî ve dünyâye ve ehlî ve mâlî. Allahümme'stur avrâtî ve âmin rev'âtî. Allahümme'hfaznî min beyni yedeyye ve min halfî ve an yemînî ve an şimâlî ve min fevkî ve eûzü bi-azametikeen uğtâle min tahtî."

• Anlamı: "Allah'ım! Dünya ve ahirette senden af ve afiyet diliyorum. Allah'ım! Dinim, dünyam, ailem ve malım hakkında senden af ve afiyet diliyorum. Allah'ım! Ayıplarımı ört, korkularımı gider. Allah'ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden beni koru. Altımdan (yerin beni yutmasından) büyük azametine sığınırım." (İbn Mâce, Dua 33)

Dua Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Samimiyet: Dua ederken kalpten, samimi bir niyetle ve Allah'a tam bir teslimiyetle yönelmek önemlidir.
  • Tevekkül: Duadan sonra tedbirleri elden bırakmamak, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek ve Allah'a güvenmek (tevekkül etmek) gerekir.
  • Sürekli Dua: Sadece afet anında değil, her zaman Allah'a sığınmak ve dua etmek, manevi bir koruma kalkanı oluşturur.
Unutulmamalıdır ki, afetler aynı zamanda birer imtihan ve öğüt vesilesidir. Bu durumlarda sabırlı olmak, Allah'a yönelmek ve yardımlaşmak da imanın gereğidir.

Afetlerden korunmak için dua etmek, hem manevi bir güç kaynağı sağlar hem de kulluk bilincimizi pekiştirir.

Bu sebeple afetlerden korunmak için dua etmeyi ihmal etmemek ve her zaman Allah'a sığınmak önemlidir. Allah bize her zaman yardım edendir, O'na sığınarak korunmaya ve dualarımızın kabul olmasına vesile olabiliriz. Dualarımızın kabul olması duasıyla afetlerden korunan ve sağlık içinde günler geçiren herkes için bol bol dua etmek de kendi iyiliğimiz için önemlidir. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Geri
Üst Alt