Son Konular

Afyonun Simgesi

Credits
1.258.181
Afyonun Simgesi
Afyonun Simgesi Nedir?
Afyon 'un simgesi Gebze 'de
Afyonkarahisar 'ın simgelerinden birisi olan Atatürk 'ün Kocatepe 'de sırtlarındaki silüyeti Gebze 'de anıt haline dönüştürüldü
Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOSYÖV Yönetim Kurulu üyesi Adem Ceylan 'ın çabaları ile Atatürk 'ün Kocatepe 'deki görünümü Gebze OSB önünde anıtlaştırıldı Adem Ceylan 'ın "en büyük eserim diye tanımladığı heykel 14 metrelik boyu ile dikkatleri çekiyor
Otobana çıkıldığında ayrıca İstanbul yönünden, ayrıca de Ankara yönünden net bir görüş açısına sahip olan abide geceleri de aydınlatılarak farklı bir güzelliğe bürünüyor Afyonkarahisar 'ın simgesi haline gelen Atatürk silüetinin Türkiye 'nin en işlek otabanlarından birisi üzerinde anıtlaşmasından dolayı memmuniyet duyduklarını belirten TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV Idare Heyeti Üyesi İhsan Beşer, "Bu eseri görebilen her Afyonkarahisarlı gibi biz de gurur duyduk dedi *

Afyonkarahisar'ın simgesi haline gelen Atatürk silüeti, Gebze'de anıt haline getirilmiş ve bölgenin önemli bir simgesi haline gelmiştir. Heykel, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOSYÖV Yönetim Kurulu üyesi Adem Ceylan'ın çabalarıyla yapılmıştır. Bu 14 metrelik heykel, Atatürk'ün Kocatepe'deki silüetini temsil etmekte olup, otobandan İstanbul ve Ankara yönlerinden net bir şekilde görülebilmektedir.

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV İdare Heyeti Üyesi İhsan Beşer ise, bu heykelin Türkiye'nin en işlek otoyollarından biri üzerinde yer almasının gurur verici olduğunu ifade etmiştir. Böylelikle Afyonkarahisarlılar olarak bu esere sahip çıkarak gurur duymaktadırlar. Bu anıt, gece aydınlatıldığında farklı bir güzelliğe bürünmekte ve bölgenin simgesi haline gelmektedir.

Afyonkarahisar'ın değerlerini ve simgelerini böyle anıtsal bir şekilde yaşatmak ve korumak, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak açısından önemlidir. Bu tür çalışmaların desteklenmesi ve benzer projelerin hayata geçirilmesi, şehirlerimizin kimliklerinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Doğu Anadolu Bölgesinin Dilsiz Haritası

Doğu Anadolu Bölgesinin Faaliyetleri

1. Konular

1. 1.282.787
  2. Mesajlar

1. 1.683.599
  3. Kullanıcılar

1. 32.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt