Modoratör
Yeni Üye
Ağır bombardıman uçağı nedir?
B-52 Stratofortress, Amerikalı Boeing şirketi tarafından üretilmiş uzun menzilli stratejik bombardıman uçağıdır. B-52'ler Soğuk Savaş yıllarında SSCB topraklarına nükleer bomba taşınabilmesi amacı ile geliştirilmiştir.
F16 bombardıman uçağı mı?
F-16 çok amaçlı bir av-bombardıman uçağıdır.
Türkiye'de kaç tane bombardıman uçağı var?
Türk Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 3. kuvvettir….
Türk Hava Kuvvetleri
Bağlılık | Millî Savunma Bakanlığı
Tipi | Hava Kuvvetleri
Görevi | Hava sahası
Büyüklük | 80.000 Personel (2020) 615 Toplam Uçak 245 Avcı uçağı 48 Saldırı uçağı 195 İnsansız hava aracı 66 Nakliye uçağı 250 Eğitim uçağı 78 Helikopter
Bombardıman Uçağı ne işe yarar?
Bombardıman Uçağı ne işe yarar?
Bombardıman uçağı, görevi bombalama olan uçaklardır.
B2 Spirit hangi ülkenin?
B2 Spirit hangi ülkenin?
Northrop Grumman B-2 Spirit
B-2 Spirit
Türü | Bombardıman
Ulusal köken | ABD
Üretici | Northrop-Grumman
İlk uçuş | 17 Temmuz 1989
B-52 kaç ton mühimmat taşır?
ABD Hava Kuvvetlerinin elindeki en büyük bombardıman uçağı olan B-52'ler yaklaşık 32 ton ağırlığında silah taşıyabilme ve aynı zamanda, nükleer savaş başlıklarına sahip füzeler taşıyabilen tek ABD uçağı olma özelliklerine sahip.
Savaş uçaklar kaç bin Feette uçar?
Uzun mesafelerde en iyi avcı uçaklarından daha hızlıdır (Mach 3 = Saatte 2.500 mil veya 3.500 km den fazla) ve saldırıdan korunacak bir irtifada (25.000 m – 95 bin feet ) uçabilir.
Türkiyede kaç adet savaş helikopteri var?
Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel kabiliyete sahip 14'ü sabit kanatlı uçak 37'si helikopter olmak üzere toplam 51 hava aracı vardır.
A400M Türkiye'de kaç tane var?
A400M Türkiye'de kaç tane var?
Türkiye'nin üretim ortağı olduğu 'geleceğin nakliye uçağı' olan ve tank, TIR, helikopter taşıyabilen A400M uçaklarının retrofit (bakım-onarım-iyileştirme) faaliyetleri İspanya ve Almanya dışında sadece Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor. Türkiye'de bu uçaklardan 9 adet bulunuyor.
B-52 de ne var?
B-52 de ne var?
Malzemeler:
- 2cl. cointreau (veya Portakal Likörü),
- 1cl Kahlua (veya Kahve Likörü),
- 2cl. Baileys Irish Cream.
- çakmak.
- pipet.
b2 Spirit kac tane var?
Northrop Grumman B-2 Spirit
B-2 Spirit
Ana kullanıcı | ABD Hava Kuvvetleri