Ahmet Nazif Zorlu

<

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 113
Çözümler 4
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Meslek
Webmaster
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.
Doğum Tarihi
1944

1944 yılında Denizli'de doğdu. Ahmet Nazif Zorlu, bugün 60'ı aşkın şirket, yaklaşık 25 bin çalışan ve 146 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından biri olan Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı'dır.
Denizli'nin Babadağ ilçesinde 1944 yılında doğan Ahmet Nazif Zorlu, çalışma hayatına erken yaşlarda tekstil sektöründe başlamıştır. İş hayatının ilk yıllarında tekstil ticareti ile uğraşan Zorlu, 1976 yılında ticaretin yanına üretimi de ekleyerek, Grubu bugünkü sanayici kimliğine taşıyan ilk adımları atmıştır.
İlk şirketi Korteks'i 1976 yılında kuran Ahmet Nazif Zorlu, 1990 yılında Zorlu Holding'i kurmuş, 1994 yılında Vestel markasını Grup şirketleri bünyesine katmıştır. Ahmet Nazif Zorlu'nun tekstil sektörüyle başladığı girişimciliği; beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji, metalürji, savunma gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren şirketleri kurmasıyla devam etmiştir.
Ahmet Nazif Zorlu, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı (DENBİR), Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) üyesidir.
İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde gösterdiği katkılardan dolayı Ahmet Nazif Zorlu'ya 2007 yılında İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından "İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" verilmiştir.
1999 yılında Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı kuran ve bugüne kadar çok sayıda öğrenciye burs veren Ahmet Nazif Zorlu, yapımına destek verdiği eğitim kurumlarıyla gençlere gelecek sunmaya devam etmektedir.
Ahmet Nazif Zorlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

<
Ahmet Nazif Zorlu, 1944 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğmuştur. İş hayatına erken yaşlarda tekstil sektöründe başlayan Zorlu, günümüzde Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından birini yönetmektedir.

1976 yılında Korteks şirketini kuran Ahmet Nazif Zorlu, daha sonra Zorlu Holding'i kurarak tekstil ticaretinin yanına üretimi eklemiş ve şirketini bugünkü sanayici kimliğine taşımıştır. 1994 yılında Vestel markasını Grup şirketleri bünyesine katarak iş dünyasındaki başarısını daha da güçlendirmiştir.

Ahmet Nazif Zorlu, tekstil sektöründeki girişimcilik deneyimini beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji, metalürji, savunma gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketler kurarak genişletmiştir. Ayrıca DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve çeşitli iş dünyası kuruluşlarının üyesi olarak da aktif rol almaktadır.

2007 yılında İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından "İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" ile ödüllendirilen Ahmet Nazif Zorlu, aynı zamanda Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı kurarak birçok öğrenciye burs imkanı sağlamıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Nazif Zorlu, sadece iş dünyasında değil, eğitim ve sosyal sorumluluk alanlarında da önemli çalışmalara imza atmış bir iş insanıdır.

Artin Dadyan Paşa

Arif Çetin

Geri