Son Konular

Ahmet Taşağıl Kimdir - Ahmet Taşağıl Biyografisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Ahmet Taşağıl Kimdir - Ahmet Taşağıl Resimleri - Ahmet Taşağıl Biyografisi - Ahmet Taşağıl Hakkında

14 Şubat 1964 Karamürsel doğumlu araştırmacı, profesör. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, MSGSU Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi.

2008 yılında ise MSGSÜ de Rektör yardımcısı oldu. 2009 yılında Prof. Dr.Gülçin Çandarlıoğlu'nun emekli olmasıyla boşalan Tarih Bölümü Başkanlığı görevine getirildi.Göktürkler üzerine çalışan ve konuda uzman olan dünyadaki sayılı bilim adamlarındandır. Türk Kültür Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türk Cumhuriyetleri uzmanlık konularıdır. Bu konularda birçok makalesi bulunmaktadır. Türk Tarih Kurumu Yayınlarından çıkmış eserleri vardır.

İngilizce, Fransızca, Çince, Rusça, Kazakça ve Kırgızca bilmektedir.
Eserleri

1. Gök-Türkler , 1995 (Cilt 1)
2. Gök-Türkler II, 1999 (Cilt 2)
3. Göktürkler III , 2004
4. Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları, 2004

Yayınlanmış bazı makaleleri

1. Avarların Göçünün Türk ve Avrupa Tarihine Etkisi
2. Characteristics Tribute of Turks to China
3. Chinese Side of Köl Tigin's Inscriptions
4. Uzak Doğu Pasifik, XV. ve XVI. Asırda Türk Dünyasının Coğrafyasına Genel Bir Bakı

S

İstanbul Dalaman Uçak Bileti Kaç Tl?

S

Elazığ İstanbul Uçak Bileti Kaç Para?

Benzer Konular

• Soru Soru
akademisyen, yazar 14 Şubat 1964 tarihinde Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde doğdu. 1975 yılında İlyasköy İlkokulu’nu, 1981 yılında da İzmit Mimar Sinan Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Aynı yıl Çince öğrenmek ve Orta Asya...
Cevaplar
1
Görüntüleme
19
S
  • Soru Soru
Ahmet Çelikkol Kimdir - Ahmet Çelikkol Resimleri - Ahmet Çelikkol Biyografisi - Ahmet Çelikkol Hakkında Prof. Ahmet Çelikkol (d. 1944, Denizli), Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1968 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Ahmet Şimşirgil: Tarihin Derinliklerinden Gelen Ses Ahmet Şimşirgil, Türk tarihçiliğine önemli katkılarda bulunmuş bir akademisyen ve yazardır. 1959 yılında doğan Şimşirgil, tarih alanındaki derin bilgisi ve etkili anlatımıyla tanınmaktadır. Eğitim ve Kariyer Ahmet Şimşirgil, ilk ve orta...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
S
  • Soru Soru
Kemal Sayar Kimdir - Kemal Sayar Resimleri - Kemal Sayar Biyografisi - Kemal Sayar Hakkında M. Kemal Sayar (d. 26 Mayıs 1966, Ordu), Türk psikiyatri hekimi (psikiyatr), yazar. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kemal Sayar, uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Güzin Dino Kimdir - Güzin Dino Resimleri - Güzin Dino Biyografisi - Güzin Dino Hakkında Güzin Dino, dilbilimci, öğretim üyesi, çevirmen yazar. 1942 yılında İstanbul Üniversitesi Roman Filolojisi Profesörü Eric Auerbach'ın asistanlığını yapan Dino; ressam Abidin Dino'nun eşidir. 1943 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.658
  3. Kullanıcılar

1. 31.840