Ahmet Yaramış

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.140
Meslek
Webmaster
Unvan
Prof. Dr.

Doğum Tarihi
1968

Prof. Dr. Ahmet Yaramış 1968 yılında Çorum ili İskilip ilçesi Kayaağzı köyünde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Amasya'nın Merzifon ilçesinde, liseyi İskilip'te tamamladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu.
1991-1993 yılları arasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde tarih öğretmeni olarak çalıştı. 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı.
Gazi Üniversitesi (1993) ve ABD Connecticut Üniversitesinde (1996) yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında "II. Mahmut Döneminde Asakir-i Mansure-i Muhammediye, 1826-1839" başlıklı teziyle Ankara Üniversitesinde doktor unvanı aldı. 2002 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında doçent, 2014 yılında profesör oldu.
Afyon Kocatepe Üniversitesinde bölüm başkanlığı, yüksekokul ve enstitü müdürlükleri ile dekanlık görevlerinde bulundu.
20 Nisan 2020 tarihinde Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak görevine başladı. Osmanlı askerî ve sosyal tarihi ile eğitim tarihi konularında çok sayıda makalesi, kitap bölümü ve kitabı bulunmaktadır.
Prof. Dr. Ahmet Yaramış, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın biyografisi oldukça etkileyici. 1968 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğmuş ve eğitim hayatına başarılı bir şekilde devam etmiştir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra öğretmenlik kariyerine başlamış ve ardından akademik alanda daha da ilerlemiştir.

Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi'nde ve ABD Connecticut Üniversitesi'nde tamamlayan Yaramış, doktorasını da Ankara Üniversitesi'nde yapmış ve akademik kariyerinde hızla yükselerek profesörlük unvanına ulaşmıştır. Bu süreçte Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çeşitli idari görevlerde bulunmuş ve çalışmalarına devam etmiştir.

Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak atanması da akademik kariyerindeki önemli bir dönüm noktası olmuştur. Özellikle Osmanlı askerî ve sosyal tarihi ile eğitim tarihi konularında önemli katkıları olan Yaramış'ın çok sayıda makalesi, kitap bölümü ve kitabı bulunmaktadır.

Ayrıca, evli ve 4 çocuk babası olması da onun akademik başarılarıyla birlikte sağlam aile değerlerine sahip olduğunu göstermektedir. Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın bilimsel çalışmalarının yanı sıra aile hayatına verdiği önem de takdire değerdir.

Adnan Menderes

Anıl Tetik

1. Konular

1. 1.282.236
  2. Mesajlar

1. 1.682.109
  3. Kullanıcılar

1. 32.030
  4. Son üye

Geri
Üst Alt