Ait hissetmek ne demek?
tamamen şeylerde olmak. şeyin içinde ve onunla aynı olmak. belki de insanın hayatında en olması gereken, en çok ihtiyaç duyduğu… bir müziğe ait hissetmelidir mesela kendini insan; bir şarkıya, bir melodiye… bir şehre ait hissetmeli belki; bir amaca, bir hedefe…
Ait olma duygusu nedir?
Aidiyet duygusu, en önemli duygusal ihtiyaçlardan biridir. Hayatta kalmamızı sağlayan, bizi tehditlere karşı koruyan bir içgüdüdür. Kimliğimizin şekillenmesinde önemli rolü vardır. Aidiyet duygusunun eksikliği bizi depresyona, sosyal anksiyeteye ve diğer zorlu duygulara savunmasız kılar.
Rubatosis ne demek?
Rubatosis ne demek?
Rubatosis, bir olay veya durum karşısında kendi kalp atışlarımızı dinleyerek bundan rahatsız olmaya denir. İngilizce kökenli olan rubatosis, kendi kalp atışından rahatsız olmak veya korkmak anlamına geliyor.
Adronitis ne demek?
birini yeterince tanımanın ne kadar zaman alacağını düşünerek hüsrana uğramak. hayatına yeni birini almaktan kaçınmanın tanımlarından.
Zenosyne ne demek?
6) Zenosyne Günler birbirini kovalarken, zamanın gün geçtikçe daha hızlı aktığını hissetme durumu.
Nereye gidersem gideyim aynı ait olmama?
Nereye gidersem gideyim aynı ait olmama?
"Nereye gidersem gideyim aynı ait olmama, boşunalık duygusu.. Benim için hiçbir önemi olmayan şeye ilgi duyuyormuş gibi yapıyorum, kendimi ya mekanik olarak ya da hayırseverlikten, fakat hiçbir zaman bir yere varmadan çalıştırıyorum. Beni cezbeden başka bir yer ve ben bu yerin nerede olduğunu bilmiyorum. "
Bireyin kendini yaşadığı topluma ait hissetmemesi ne demek?
Güvensiz hissetmek. Ait olmadığınızı düşündüğünüz bir toplumda, anlaşamayacağınız insanlarla bir arada yaşıyorsunuz. Haliyle güvensiz hissetmeye başlarsınız. Sokakta yürürken, insanlarla konuşurken, çalışırken hep bir tedirginlik içindesinizdir.
Jouska ne demek?
pek çoğumuz, bir tartışma anında ya da yaptığımız bir hata karşısında ya da sonrasında "keşke böyle söylemiş olsaydım." veya "şöyle söylesem daha iyi olurdu." düşüncelerini aklımıza getiririz. bazen tüm diyaloğu tekrarlar ve kendi kafamızda, karşıdaki kişiye de rol vererek bir diyalog yaratırız, işte buna jouska denir.
Chrysalism ne demek?
Chrysalism ne demek?
fırtınalı havada kapalı bir mekanda olmanın verdiği huzur. kapalı bir ortamda fırtınada yağmur damlalarının sesini, suların akışını rahatlıkla duyup, görmenin verdiği huzur.