Son Konular

Akademi ile universite arasinda ne fark var?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Akademi ile üniversite arasında ne fark var?

Farkın ilk boyutu üniversitenin "skolastik", akademinin ise "hümanist" kurumlar olmasıdır. Türkçede "üniversite" ile "akademi"nin birbirinin yerine kullanılan kavramlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Akademya, belli bir üniversiteyi değil de, genel olarak üniversite kurumunu ifade etmek için tercih edilir.

Akademi nedir makale?

Akademi aynı zamanda katılımcılar tarafından eğitim ve öğretim etkinlikler yürütüldüğü, nitelikli bireylerin yetiştirildiği ve bilginin artmasıyla kendini yenileyen bir kurum olarak dile getirilmiştir. Akademinin önemli görülen bir yönü de sosyal ve entelektüel etkileşimlerin üretilmesine uygun alanlar olmasıdır.

Akademi nasıl yapılır?

Akademi nasıl yapılır?
Kurumsal Akademi Kurulumu
- Aşama / ANALİZ VE ÖN ÇALIŞMASI. Proje ekibinin kurulması
- Aşama / AKADEMİ EĞİTİM VE GELİŞİM SİSTEMLERİ TASARIMI. Eğitim Planlama ve Tasarım Süreci.
- Aşama / TEKNOLOJİK SİSTEMLERİN KURULUMU.
- Aşama / AKADEMİ ORGANİZASYONUNUN KURULMASI.
- Aşama / AKADEMİ MARKA YÖNETİMİ
- Aşama / UYGULAMA VE TAKİP SÜRECİ

Akademik makale nasıl aranır?

Akademik makale nasıl aranır?
Google Akademik (Google Scholar) sadece akademik makaleler ve konularda tarama yapan bir arama motorudur.  Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. 'Oturum açın'a tıklayarak Google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.

Akademi hangi filozof?

Akademia (ya da Akademos, Yunancası Ἀκαδημία), Yunan Filozof Platon tarafından MÖ 387 yılında kurulan felsefe okulunun adı. "Akademia" ismi ise günümüzde üniversite kavramı bileşenlerinden olan "akademi" teriminin öncüsü.

Akademi nasıl açılır?

Başarılı Bir Kurumsal Akademi İçin 12 Adım
- 1- Kurumsal Akademinin Rolünü ve Stratejilerini Netleştirin.
- 2- Her Zaman Bir Destekçiniz Olsun.
- 3- Yönetim ve Yönetişim Yapısı Oluşturun.
- 4- Kritik Yöneticiler ile Ortaklıklar Geliştirin.
- 5- Şirketin Hedef ve Stratejileri ile Hizalanın.
- 6- Performans ve Gelişim Danışmanlığı Yapın.

Akademi ile üniversite arasındaki farklar ve akademi ile ilgili detaylar hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça değerli. Aşağıda detaylı olarak verdiğiniz başlıklara göre cevaplara yer vereceğim:

1. Akademi ile Üniversite Arasındaki Farklar:
- Akademi ve üniversite kavramları Türkçede genellikle birbirinin yerine kullanılan terimlerdir. Akademi genellikle genel olarak üniversite kurumunu ifade etmek için tercih edilir.
- Üniversiteler genellikle "skolastik" yapıya sahiptir, yani daha kurumsal ve akademik bir yapıya işaret eder. Akademiler ise genellikle daha "hümanist" bir yaklaşıma sahiptir ve sosyal ve entelektüel etkileşim fırsatları sunar.

2. Akademi Nedir ve Nasıl Yapılır:
- Akademi, eğitim ve öğretim etkinliklerinin yürütüldüğü, nitelikli bireylerin yetiştirildiği ve bilginin artmasıyla kendini yenileyen bir kurum olarak tanımlanabilir.
- Kurumsal bir akademi oluşturulurken belirli aşamaları takip etmek önemlidir. Bunlar arasında analiz ve ön çalışma, eğitim ve gelişim sistemlerinin tasarımı, teknolojik sistemlerin kurulumu, akademi organizasyonunun kurulması, marka yönetimi, uygulama ve takip süreci gibi adımlar yer alır.

3. Akademik Makale Nasıl Aranır:
- Akademik makaleler aranırken Google Akademik (Google Scholar) gibi arama motorları kullanılabilir. Bu platformlar sadece akademik makaleleri ve konuları tarayan özelleşmiş araçlardır.
- Google Akademik'te makaleler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, ayrıca makaleye atıfta bulunan diğer çalışmaları da görebilirsiniz.

4. Akademi ve Platon:
- Akademia, Yunan Filozof Platon tarafından M.Ö. 387 yılında kurulan felsefe okulunun adıdır. Bu okul günümüzde üniversite kavramının öncüsü olarak kabul edilebilir.

5. Başarılı Bir Kurumsal Akademi İçin Adımlar:
- Kurumsal bir akademi açmak isteyenlerin; rol ve stratejileri netleştirmek, destek bulmak, yönetim yapısı oluşturmak, kritik yöneticilerle iş birliği yapmak, şirket hedefleriyle uyumlu olmak ve performans danışmanlığı yapmak gibi adımları takip etmeleri önerilir.

Umarım verdiğim bilgiler sizin için faydalı olmuştur. Daha fazla sorunuz varsa lütfen belirtmekte çekinmeyin.

CR 39 cam Nedir?

Ureter kateteri nedir?

1. Konular

1. 1.282.560
  2. Mesajlar

1. 1.683.033
  3. Kullanıcılar

1. 32.109
  4. Son üye

Geri
Üst Alt