Modoratör
Yeni Üye
Akademik danışman ne demek?
Akademik danışman, öğrencinin bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumunu tanıması, kurallarını öğrenmesi, sosyal ve akademik çevresine uyumu, kişisel gelişimi, farkındalıkları, özgüveni, tercihleri ve mesleğe gerekli donanım ile başlama konularında, öğrencilere yardım etmekle görevlendirilen öğretim elemanıdır.
Bölüm Danışmanı nedir?
Üniversitemizde eğitim gören her öğrenciye bağlı olduğu bölüm öğretim üyelerinden biri akademik danışman olarak atanır. Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir.
Danişman kimdir?
Danışman; herhangi bir konu üzerinde bilgisine ve tecrübesine başvurulan kişi demektir. Antik çağdan beri insanlar danışmanlık hizmetine başvurmuştur. O zamanki danışmanlar yani filozoflar; insanlara hayata dair tavsiyeler verip yol göstererek danışmanlık misyonlarını yerine getirmişlerdir.
Danışman Kayıt Onayı nedir?
Danışman Kayıt Onayı nedir?
her ders seçimi sonrası bölümünüzden bir asistanın aldığınız derslerin durumuyla ilgili vıdı vıdısını dinledikten sonra onay vermesi durumudur.
Üniversite danışman onayı nasıl yapılır?
Üniversite danışman onayı nasıl yapılır?
Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi veya vekalet vermesi gerekmekte ders kesinleştirme işlemi yapıp imzasını atmak zorundadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.
Yüksek Lisans Tez Danışmanı nasıl belirlenir?
Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Yüksek lisans danışman hoca ne demek?
Danışman hoca araştırmanın yolunda gittiğinden sorumlu kişi değildir. Sadece akıl danışılıp tecrübelerinden faydalanılacak, uzman olduğu alanda tavsiye vermek ve yapılan araştırmanın akademik nitelik taşıdığından emin olmak için sürecin takipçisi olması için başvurulacak kişidir.
Öğrenci danışmanı ne yapar?
Eğitim danışmanı; özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçerek, onlara kurumu tanıtıp sağlanacak eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak için çalışır. Öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak, çözüm önerileri üretir.
Kimler psikolojik danışman olabilir?
Kimler psikolojik danışman olabilir?
Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir.