Modoratör
Tanınmış Üye
Akciğerde parankimal nodül nedir?
Bo nodüler akciğerde 3 cm’den küçük, akciğer parankimi ile çevrili, eşliğinde büyümüş lenf düğümü, pnömoni, sıvı ya da atelektazi olmayan anormal doku büyümesi olan lezyonlardır.Parankim dokusu ne demek?
Parankima. Parankima hücreleri ince çepere sahiptir. Hücreleri klorofil bakımından oldukça zengindir. Ayrıca bu doku terleme,fotosentez ve solunum gibi önemli metabolik olayların aktif olarak meydana geldiği dokudur.Akciğer nodülü nasıl geçer?
Akciğer nodülü nasıl geçer?Düz ve oval bir dokuya sahip olan nodüller genellikle bir süre sonra kendiliğinden kaybolmaktadır. Bu nedenle iyi huylu akciğer nodülleri için herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmamaktadır.
Parankim hastalığı ne demek?
Yetişkin kişilerde daha yaygın olarak görülen böbrek parankim hastalığı, bir diğer adıyla böbrek parankim kanseri, böbreğin idrar üretiminin yaptığı bölümünde anormal hücre çoğalması olarak tanımlanır. Parankim hastalığı, diğer böbrek hastalıklarını da tetikleyebilir.Akciğer parankimi nedir?
Akciğer parankimi, alveol adı verilen hava keseciklerinin yer aldığı ve solunumun temel işlevi olan gaz alış verişi için uygun ortamı sağlayan yüzeyin adıdır. Parankiminin zarar gördüğü ilerlemiş hastalıklarda kişinin hayatı tehlikeye girebilir.Akciğer parankimi üzerinde gelişen hastalıklar?
Akciğer parankimi üzerinde gelişen hastalıklar?Akciğer parankimi üzerinde gelişen hastalıklar küçük bölgeleri etkileyen akut durumlar ve geniş yüzeylere yayılan diffüz hastalıklar olarak iki farklı şekilde sınıflandırılabilir. Birden fazla lobu kapsayan kalınlaşmış uzun yara izleri parankimal bant olarak adlandırılır.
Akciğer parankimi, kan damarları ve bronşları içerir.?
Parankiminin zarar gördüğü ilerlemiş hastalıklarda kişinin hayatı tehlikeye girebilir. Parankimi; alveoller, kan damarları ve bronşları içerir. Akciğer parankimi; alveolar duvarları, kan damarlarını ve bronşları içeren ve tüm akciğer yüzeyini kaplayan ince bir doku tabakadır.Akciğerlerin temel görevi nelerdir?
Parankim adı verilen bu doku tabaka karaciğer, kalp, beyin ve dalak gibi yumuşak dokulu hayati organların hepsinde bulunmaktadır. Temel görevi, bu organların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardım etmektir. Akciğerler üzerindeki temel görevi ise solunum sırasında ihtiyacımız olan gaz alış verişini sağlamaktır.