Akilli tahta okullara ne zaman gelecek?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Akıllı tahta okullara ne zaman gelecek?

Etkileşimli tahtaların tedarik ve okullara montaj işlemlerinin hızla tamamlanarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hizmete sunulması planlanmıştır. '

Türkiyede kaç okulda akıllı tahta var?

Türkiyede kaç okulda akıllı tahta var?
Yapılan açıklamada Haziran 2020 itibariyle FATİH Projesi kapsamında yer alan toplam 47 bin 300 okulun yalnızca 20 bin 703'ünün etkileşimli tahtaya sahip olduğu belirtilirken, okullarda bulunan etkileşimli tahta sayısı 448 bin 763 olarak açıklandı.

Ilkokulda akıllı tahta var mı?

Ilkokulda akıllı tahta var mı?
FATİH Projesi kapsamında, ilkokullar öncelikli olmak üzere okullara akıllı tahta dağıtımına başlanmış ve buna yönelik seminer ve eğitimler verilmeye devam edilmektedir.

Akıllı tahtalar ne için kullanılır?

Akıllı tahta; bilgisayarın gücünü, hızını ve esnekliğini elektronik bir kaleme ihtiyaç duymadan dokunmatik olarak tahta üzerinde kullanmanızı sağlayan bir teknolojidir. Akıllı tahtalar, eski sistem projeksiyonlu akıllı tahtalar ve yeni sistem LED akıllı tahtalar olarak ikiye ayrılır.

Fatih akıllı tahtalar ne kadar?

Fatih akıllı tahtalar ne kadar?
"Akıllı Tahta (Smart Board)"
İlan Başlığı | Marka | Fiyat
Tek parcada herseyi halleden akıllı tahta | Diğer | 18.500 TL
vestel 65 inç ayaklı akıllı tahta | Vestel | 17.000 TL
FATİH AKILLI TAHTA FAZ 1 OPS MODUL | Diğer | 3.500 TL
Okullar için Cm2 PRO Etkileşimli Beyaz Tahta Otomatik Kalem | Diğer | 999 TL

Köy okullarında akıllı tahta var mı?

Köy okullarında akıllı tahta var mı?
Akıllı Tahtayı'da eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla düşündük. Akıllı tahta Fethiye'de 3 okulda bulunmakta. Köy okullarında ise hiç yok.

Akıllı tahtanın projeksiyona göre avantajı nedir?

Akıllı Tahta Nedir Projektörden aktarılmış görüntünün beyaz tahtada üzerinde işlem yapılabilen bir üründür. Projeksiyondan yansıyan bilgisayar görüntüsünü bilgisayarınızın başına gitmeden tahta üzerinde işlem yaparak kullanmanıza olanak tanır.

Merhaba,

Akıllı tahtalar, modern teknolojinin eğitim alanına entegrasyonunu sağlayarak öğretmenlere ve öğrencilere birçok fayda sunmaktadır. Türkiye'de FATİH Projesi kapsamında akıllı tahtaların yaygınlaştırılması ve okullara montajının tamamlanması planlanmıştır. Haziran 2020 itibariyle yaklaşık 47 bin 300 okulun sadece 20 bin 703'ünde etkileşimli tahta bulunmaktadır ve toplamda 448 bin 763 adet etkileşimli tahta mevcuttur.

FATİH Projesi kapsamında öncelikli olarak ilkokullara akıllı tahta dağıtımı yapılmaya başlanmış ve ilgili okullara seminer ve eğitimler verilmektedir. Bu sayede öğrencilerin teknolojiyle iç içe bir eğitim alması hedeflenmektedir.

Akıllı tahtalar, bilgisayarın gücünü ve esnekliğini elektronik bir kalem kullanmadan tahta üzerinde dokunmatik olarak kullanma imkanı sağlar. Projeksiyonlu akıllı tahtalar ve LED akıllı tahtalar olmak üzere iki farklı türü bulunmaktadır. Bu teknolojiler sayesinde öğretmenler derslerini daha etkili ve interaktif bir şekilde işleyebilir, öğrenciler ise derslere daha aktif katılım gösterebilir.

Akıllı tahtaların fiyatları marka ve özelliklerine göre değişmektedir. Örneğin, ilanlarda görülen fiyatlar arasında 999 TL ile 18.500 TL arasında değişen modeller bulunmaktadır. Bu fiyat farkları ürünün markası, boyutu, özellikleri ve teknolojik detaylarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Köy okullarında akıllı tahta sayısının diğer okullara göre daha az olduğunu belirtmek gerekir. Fethiye'de 3 okulda akıllı tahta bulunurken, köy okullarında henüz yaygın bir şekilde kullanılmamaktadır. Ancak, eğitimin kalitesini artırmak amacıyla köy okullarına da akıllı tahta uygulamalarının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Son olarak, akıllı tahtanın projeksiyona göre avantajları arasında projeksiyondan yansıyan bilgisayar görüntüsünü tahta üzerinde doğrudan işleyebilme imkanı sayılabilir. Bu özellik öğretmenlere dersleri daha etkili bir şekilde işleme ve öğrencilerin daha interaktif bir öğrenim deneyimi yaşamasına olanak sağlar.

Eğitim teknolojilerindeki yeniliklerin yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı tahtaların eğitimde ve öğrenmede önemli bir rol oynaması beklenmektedir. Umarım verdiğim bilgiler size faydalı olmuştur. Eğitim alanındaki gelişmelerin takibini yapmaya devam edebilirsiniz.

27 mayista kimler dogdu?

Dondurulmus urunler nasil pisirilir?

1. Konular

1. 1.263.820
  2. Mesajlar

1. 1.660.569
  3. Kullanıcılar

1. 31.291
  4. Son üye

Geri
Üst Alt