Modoratör
Efsanevi Üye
Aktif radar sistemi nedir?
Aktif Elektronik Taramalı Dizi Radarı (AESA, Active electronically scanned array), (Elektronik Taramalı Aktif Dizin (APAR) veya Aktif Faz Dizinli Radar (AESA)), birçok küçük katı-hal alıcı/verici modülü (TRM) ile verici ve alıcı işlevi gören bir faz dizinli radar türüdür.
Pasif radar sistemi nedir?
Pasif radar sistemi nedir?
Pasif radar sistemleri herhangi bir ışıma yaymadan hedef tespiti yapabilen radar sistemlerine verilen genel isimdir.
Pasif güdüm nedir?
Pasif Radar Güdüm Pasif güdümlü füze sistemleri; hedeften yayılan ve daha önce tespit edilmiş parametreleri referans alarak güdüm rotasını belirleyen sistemlerdir. Mühimmatın güdümlenmesine yarayan dalgalar yalnızca hedefin yaydıklarıdır.
Aktif güdümlü ne demek?
Aktif güdümlü ne demek?
Aktif Radar Güdümlü Füzeler, üzerlerinde dahili olarak bulunan aktif radar arayıcı başlık ve veri bağı sayesinde; at-unut, at-güncelle, birden fazla hedefe kilitlenebilme, her açıdan atış ve karıştırma kaynağına güdümlenme (Home-on-Jam) gibi yeteneklere sahiptirler.
Askeri radar ne ise yarar?
Günümüz savunma sanayi, uzmanlaştığı radar teknolojilerini hava, deniz ve kara platformları için adapte ederek, hareketli hedef tespit, takip ve sınıflandırma yetkinlikleri ile kullanıcının keşif ve gözetleme ihtiyacını yüksek performans ile giderebilmektedir.
Aktif lazer güdüm nedir?
Aktif lazer güdüm nedir?
Aktif hedefle güdüm sisteminde mermi üzerinde bulunan dâhili radar vasıtasıyla hedefler aydınlatılır ve mermi, dönen eko'ya yönelir. Bu tür güdüm sistemlerinde aerodinamik yapı nedeniyle mermiye entegre edilen anten oldukça küçük ebatlara sahiptir.
Askeri radar nasıl çalışır?
Çalışma prensibi Radar, elektromanyetik enerji darbelerini yandaki şekilde görüldüğü gibi sesin yansımasına benzer bir şekilde kullanır. Radyo dalgaları ile taşınan enerji nesneye ulaşır ve tekrar nesneden yansıyarak geri döner. Enerjinin buradan küçük bir kısmı yansır ve radara geri gelir.