Modoratör
Yeni Üye
Akü şarj sistemi arızası ne demek?
Şarj sisteminde bir arıza meydana geldiğinde, alternatör aküyü şarj etmeyecektir, bu durumda araçtaki tüm elektrikli alıcılar elektriği aküden çekecek ve akü kısa sürede deşarj olacaktır (akü zayıflayıp, bitecektir.) Akü zayıfladığında araç marş basmaz ve motor çalışmaz.
Batarya sistemi nedir?
Batarya yönetim sistemi yani bilinen diğer adıyla BMS, bir ya da daha fazla hücreden oluşan batarya paketlerinin şarj ve deşarj sırasında denetimini ve yönetimini yapan sistemlere verilen isimdir. Batarya paketlerinde akım, gerilim, sıcaklık ve benzeri gibi değerlerin ölçümlerini yapar.
Elektrikli araçlarda batarya yönetim sistemi neden kullanılır?
Elektrikli araçlarda batarya yönetim sistemi neden kullanılır?
Batarya Yönetim Sistemi, şarj sırasında oluşabilecek batarya içi veya batarya dışı hatalara karşı da koruma sağlar. Bir hata oluştuğunda hatanın tipini belirler ve gerekirse şarjı durdurur.
Batarya paketleme nedir?
Birden fazla hücrenin bir araya gelerek oluşturduğu sisteme batarya veya batarya paketi denir. Batarya paketleri seri veya paralel bağlı hücrelerden oluşur. Batarya paketlerinde seri bağlantılar gerilimi, paralel bağlantılar çekilebilecek akımı ve kapasiteyi belirler.
Şarj rotoru nedir?
Modern tipik bir alternatörde rotor denilen mıknatıslar, demir cevherine sarılmış olan stator denilen sabit iletken sargıların içinde veya etrafında dönerler. Mekanik enerjinin rotorları döndürmesiyle iletkenler etrafındaki manyetik alan değişir ve elektrik akımı üretilmiş olur.
Akü şarj ikaz ışığı neden yanar?
Akü şarj ikaz ışığı neden yanar?
Seyir halindeyken akümülatör lambası, kayış kopması veya alternatör içinde herhangi bir arıza nedeniyle yana. Akümülatör ikaz lambasının yanması şarj devresinde ve sisteminde arıza olduğu anlamına gelir. Akümülatör ikaz lambası yandığı zaman şarj edilmez.
Akü neden bozulur?
Aracın uzun süreler boyunca çalıştırılmaması veya yalnızca sezonluk kullanılması Akünün ve aracın birbiriyle uyumsuz olması Araca standart donanımın dışında ilave tesisat gibi düzeneklerin eklenmesi. Starter akünün amacına uygun olmayacak şekillerde kullanılması