Modoratör
Efsanevi Üye
Akut hepatit B ne demek?
Akut Hepatit B virüsü enfeksiyonu, Hepatit B virüsüne maruz kaldıktan sonra ilk 6 ay içinde oluşan kısa süreli hastalıktır ve şu şikayetlere yol açar: Ateş, bitkinlik, iştahsızlık, bulantı ve/veya kusma. Sarılık (sarı cilt veya göz rengi, koyu renkli idrar, kil renkli dışkı)
hepatit B akut mu kronik mi nasıl anlaşılır?
hepatit B akut mu kronik mi nasıl anlaşılır?
Hepatit B enfeksiyonu virüse maruz kaldıktan sonraki ilk 6 ayda "akut" olarak düşünülür. Bu süre hepatit B enfeksiyonundan iyileşmek için geçen ortalama süredir. 6 aydan sonra halen hepatit B virüsü için testiniz pozitifse (HBsAg+) sizde ömür boyu sürebilecek "kronik" hepatit B enfeksiyonu olduğu düşünülür.
Akut hepatit ne demek?
Akut Hepatit, karaciğerin akut, yaygın iltihabi hastalığına denilir. Nedenleri nelerdir? Salmonella, Brusella, Tüberküloz gibi bakteriler ve bazı mantarlarda akut hepatit yapabilir.
Akut hepatit nasıl tedavi edilir?
Akut hepatit nasıl tedavi edilir?
Akut Hepatit B için spesifik bir tedavi bulunmamaktadır. Genellikle yatak istirahati, yeterli sıvı ve gıda alımı tavsiye edilir, ancak bazı kişilerin hastaneye yatırılmaları gerekebilir.
hepatit B kronik mi?
Hepatit B hastalığı; akut ya da kronik olabilir. Hasta, HBV ile enfekte olduktan hemen sonra akut HBV enfeksiyonu ortaya çıkar. Akut HBV enfeksiyonu altı aydan daha uzun devam ederse bu durum kronikleşmiş olur. Kronik enfeksiyon; genellikle bir yaşam boyu devam eder.
hepatit B hangi testler yapılır?
hepatit B hangi testler yapılır?
Hepatit B Virüs Antijen ve Antikorları Nelerdir, Nasıl Test Edilir?
- HBsAg (Hepatit-B Yüzey Antijeni)
- AntiHBs (Hepatit-B yüzey Antikoru)
- HBeAg (Hepatit B e-antijeni)
- Anti HBe Antikorları
- Anti HBc (Anti Hepatit B core Antikoru)
- IgM anti-HBc (Anti Hepatit-B core IgM antikoru)
- IgG anti-HBc (Anti Hepatit-B core IgG antikoru)
Akut Hepatit B hastaları nasıl beslenmeli?
Sağlıklı yağlar tercih edilmeli; yağlı etler, krema, kaymak, mayonez gibi yağlı besinler tercih edilmemeli; besin pişirme yöntemlerinden olan kızartma ve kavurmadan ise mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Vücuttaki toksik maddelerin atımı için hastanın sıvı alımı arttırılmalıdır(3-3.5 lt/gün).