haberci
Efsanevi Üye

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Bağcılar'da halkla buluştuğu bir etkinlikte, "Ülkenin yönetimine dürüst ve yetenekli kişiler geçtiğinde denetim mekanizmalarının da işlemeye başlayacağını" belirtti. Babacan, adaletin ancak rövanşist olmayan bir yaklaşımla sağlanabileceğini vurgulayarak, hukuku çiğneyen herkesin hesap vereceğini söyledi ve ekledi: "Adalet, toplu cezalandırmadan değil; adil ve şeffaf bir şekilde uygulandığında gerçek anlamını bulur. Yanlışlar, başka yanlışlarla düzeltilmez."
Ali Babacan, genç bir vatandaşın "Kim bize hesap verecek ve ne zaman olacak?" sorusuna, "İktidar değiştiğinde, dürüst ve yetkin kadrolar ülkeyi yönetmeye başladığında denetim sistemlerinin işleyeceğini ve Meclis ile yargının da denetim yapabileceğini" ifade etti. Babacan, "Üç denetim mekanizması da aktif hale gelecek. Hukuku çiğneyen herkes, şeffaf bir biçimde sorumlu tutulacak. Ancak adaletin tesis edilmesi kin ve nefretin bitirilmesine bağlı" sözlerine yer verdi.
Genç vatandaş ise, "Toplumun bir araya gelmesi için kin ve nefretin son bulması gerektiğini" belirterek, önemli bir mesaj verdi.