Son Konular

Ali Babacan’dan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz'a övgüler

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.221.062
Ali Babacan'dan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz'a övgüler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mehmet Şimşek'e 'kötü adam' rolü verildiğini söyleyerek, "Şimşek ve Yılmaz'la büyük reformlar yapardım" dedi. Babacan, "Şu anda ben ülkenin cumhurbaşkanı olsam, Yılmaz ve Mehmet Şimşek'le neler neler yaparız" dedi.

Ekonomi gündemi yoğun...

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı'nın 'Boş Koltuk' programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi yönetimine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın eski çalışma arkadaşları olan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz'ın önünün açılmadığını, siyasi sorumluluğun ise bilinçli olarak bu isimlere yüklendiğini söyledi.

"ŞİMŞEK'E KÖTÜ ADAM ROLÜ VERİLDİ"

Babacan, ekonomi yönetiminde asıl yetkinin Cumhurbaşkanı'nda olduğunu vurgulayarak, Mehmet Şimşek'in yalnızca vergi ve faiz artışlarıyla özdeşleştirildiğini savundu:

Babacan, bu yaklaşımı 'fırsatçı bir siyaset' olarak nitelendirdi.

"BEN CUMHURBAŞKANI OLSAM, BU EKİPLE REFORM YAPARDIM"

Babacan, Şimşek ve Yılmaz'la geçmişteki ortak çalışma dönemlerine atıf yaparak, doğru koşullar sağlandığında reformların hayata geçirilebileceğini söyledi:

Babacan, bugünkü tabloda ise tam tersine bu isimlerin yanlışları savunmak zorunda bırakıldığını söyledi.

"EKONOMİNİN YÜKÜ YANLIŞ ELLERE BIRAKILDI"

DEVA Partisi lideri, iktidarın ekonomik krizin yükünü Şimşek ve Yılmaz üzerinden topluma yansıttığını savundu.

Vergi artışlarının ve faiz düzenlemelerinin sorumluluğunun bu iki isme yüklendiğini, ancak tüm kararların Cumhurbaşkanı'nın onayı olmadan alınamayacağını hatırlattı.

Babacan'ın sözleri, muhalefetin ekonomi yönetimine ilişkin eleştirilerine yeni bir boyut eklerken, iktidar içindeki rol paylaşımına dair de tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Düzce'de orman yangını çıktı

1. Konular

1. 1.280.492
  2. Mesajlar

1. 1.677.063
  3. Kullanıcılar

1. 31.647
  4. Son üye

Geri
Üst Alt