Son Konular

Ali Sabancı

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster
Ali Sabancı Biyografisi
Ali İsmail Sabancı, 5 Mayıs 1969 tarihinde Adana'da "Hayırlı Zerrin" ve Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu olarak doğmuştur. Emine Sabancı Kamışlı, Sadıka Sabancı adlarında ablaları vardır. İş adamı Sakıp Sabancı'nın yeğenidir. 10 yaşına kadar Adana'da yaşamıştır. İlkokulu Adana'da, ortaokulu Almanya'da, liseyi İngiltere'de, üniversiteyi de Amerika'da okudu. 1987 ile 1991 yılları arasında ABD'de Massachusetts eyaleti Medford şehrinde bulunan Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nden Uluslararası Finans dalından yüksek Lisans Derecesini 1995 yılında almıştır.
1991 ile 1997 yıları arasında Morgan Stanley & Co. Incorporated şirketinde finansal analizci olarak 2 yıl çalıştı. Türkiye'ye döndüğünde, aile şirketi olan Akbank'da Bahçekapı Şubesi'nde veznadar olarak çalıştı. 1997 ile 2001 yılları arasında Sabancı Holding Projelerinden Sorumlu Yönetici pozisyonunda sonra da 2001 ile 2004 yılları arasında ise Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu İcracı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 10 Nisan 2004 tarihinde vefat eden Sakıp Sabancı'nın ölümünden önce Mart 2004 tarihinde aile şirketinden ayrıldı ve babası ve ablası ile beraber kurdukları Esas Holding'e geçti.
2004 yılı Mart ayından beri Esas Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. "Esas" Emine, Sadıka, Ali Sabancı'nın baş harfleri.
TOBB bünyesinde Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO ve TAİK üyesidir. Galatasaray spor kulübü üyesidir.
2005 Ocak ayında Esas Holding tarafından satın alınan Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Esas Holding'in ortak olduğu İzair ve Air Berlin'de Yönetim Kurulu Üyesi ve AFM Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ali Sabancı, aynı zamanda TÜSİAD, TYD ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olarak iş dünyasındaki faaliyetlerini sürdürüyor.
Ali Sabancı, 1995 yılında Üniversite yıllarından tanıdığı, iş adamı Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Sabancı (d.1971) ile evlidir. "Kaan Ali"(d.2003) ve "Şevket Emrecan" (d.2001) adında iki oğlu vardır.

Ali Sabancı'nın biyografisi oldukça etkileyici ve başarılı bir kariyere sahip olduğunu gösteriyor. 5 Mayıs 1969'da Adana'da doğan Ali Sabancı, Sabancı ailesinin saygın bir üyesidir ve iş dünyasında önemli bir konuma gelmiştir. Ailesinde üç çocuktan biri olarak büyümüş ve kardeşleriyle birlikte sağlam bir bağ geliştirmiştir.

Eğitim hayatına çok genç yaşta başlayan Ali Sabancı, farklı ülkelerde eğitim fırsatı bulmuş ve uluslararası bir perspektif kazanmıştır. Amerika'da Tufts Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde eğitim almış ve finans ve işletme alanlarında yüksek lisans dereceleri elde etmiştir. ABD'deki iş deneyimlerinin ardından Türkiye'ye dönüş yaparak aile işine katılmış ve Akbank ve Sabancı Holding gibi büyük kuruluşlarda yönetim pozisyonlarında çalışmıştır.

2004 yılında Esas Holding'i kurarak aile şirketinden ayrılan Ali Sabancı, holdingde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. İş dünyasında önemli görevler üstlenen Ali Sabancı, aynı zamanda çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi olarak aktif rol almaktadır.

Kişisel hayatına da önem veren Ali Sabancı, iş adamı Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Sabancı ile evli olup, iki oğlu bulunmaktadır. Aynı zamanda spor ve kültür alanlarında da aktif olan Ali Sabancı, Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve AFM Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

Başarıları ve liderlik vasıflarıyla tanınan Ali Sabancı, Türk iş dünyasında önemli bir figür olmaya devam etmektedir.

Aclan Acar

Asena Onur Çakmak