Son Konular

Alıç Meyvesi ve Faydaları

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
alıçın yararları - alıç neye iyi gelir



ALIÇ - YEMİŞEN - CRATAECUS - CRATÂE GUSMO - NOGYNA

Diğer İsimleri : Yemişen, ekşi muşmula, edran, geviş, akdiken
Kullanılan Kısımları: Yaprakları, çiçekleri ve meyveleri
Toplama Zamanı: Çiçekler çiçek açmaya başladığında taç yapraklar dökülmeden, yapraklar ve çiçekler Mayıs-Haziran aylarında, meyveler Ağastos-Ekim aylarında toplanır.

Kurutma Şekli: Çiçek ve yapraklar gölgede, meyveler güneşte kurutulur.

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: Çiçek ve yapraklar kalp hareketlerini tanzim ve takviye edicidir, kalp damarlarının tıkanıklığını açar, tansiyonu düşürür, meyveler kalp hareketlerini kuvvetlendirici olarak kullanılır. Meyve ve yaprak, totalflavonid karışımı kroner damarların genişlemesine ve etraf kan dolaşımına tesir etmeksizin kalp yetersizliğini kolayca takviye ettiği yapılan tecrübelerle sabit olmuştur, merkezi sinir sistemi hareketlerini tahrik edicidir.

Akdiken pereparatlan dekompose kalbe tesir icra etmez, meyve, yaprak, çiçek kalp kuvvetlendirici teskin edici etkisinin yanında tansiyon düşürücü, damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır, sinir sistemini yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, kalp atışlarının hızını yavaşlatıcı, idrar söktürücü, ishal kesici, balgam çıkartıcı, safranın çoğalmasını önleyici etkileri vardır, mideyi kuvvetlendirir, anjinde, şişmanlıkta (zayıflatıcı olarak) uykusuzlukta faydalıdır, ateş düşürücü, ağrı kesicidir. Artritte (atar damar iltihaplanmasında) da faydalıdır, tedaviye 10-15 gün devam edilmelidir. Taze alıç (yemişen) suyu çıkarılarak şekerle tatlandırılıp içilirse cinsi arzuyu artırır, baş ağrısını geçirir, yüksek tansiyonu düşürür uykusuzluğa iyi gelir, şiddetli kusmayı giderir.


Alıç Meyvesinin Faydaları :

Kalp ritim bozuklukları (arrhythmias), sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı, damar sertliği alıç bitkisinin başarıyla kullanılabileceği alanlardır. Ama sabırlı ve disiplinli olmak gerekir. Çünkü bitkinin etkisi uzun süreli kullanımlar (4-8 hafta) sonucunda oluşmaya başlar ve bu olumlu etki gitgide artar. Bu bitki ayrıca, bedendeki sıvı birikimlerinin dışkılanmasını da sağlayabilir. Ayrıca; sinir sisteminde yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de vardır. Alıç ın içerdiği maddelerde vücudda birikme, zehirlilik ve alışkanlık yapma gibi özellikler olmadığından uzun süreli kullanıma uygundur.

Yaklaşık 3 haftalık bir kullanımdan sonra kalp, damar sistemi ile beyinde olumlu etkileri görülmeye başlayan alıç, kan dolaşımını sağlayan damarları genişleterek güçlendirdiği gibi, kalbin daha fazla kan ve oksijenle beslenmesini sağlıyor, yüksek kan basıncını dengeliyor.

Sağladığı faydalarla beyini de olumlu etkileyen alıç, hafızanın güçlenmesinde de önemli rol oynuyor. Kalp kaslarını güçlendirici, kalpritim bozukluklarını düzenleyici etkiye sahip alıcın, koroner toplardamarların işlevlerini destekleyici, kalp krizi sonrasında kalbigüçlendirici özellikleri de bulunuyor.

Mideye faydalıdır. Şiddetli kusmayı geçirir.

Alıç Meyvesinin Faydaları :

Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak-çiçek ve meyve karışımı, kaynamış bir bardak suyla haşlanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür, balla tatlandırıldığında (şeker hastaları tatlandırma yapmamalı) etkisi daha da artar. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında sıcak içilir.

ALIÇ MEYVELERİ: Sarı meyveli cinsi olan dağ alıcının meyveleri ishal kesici ve idrar artırıcı olarak kullanılır.

Astımda dağ alıcı ağacı kökü kullanılır.

Amipli dizanteride kaynatılıp içilir 1 ay kadar devam edilir.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr ufalanmış çiçek ve yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir veya daha fazla içilebilir.

Çiçek ve yapraklar toz haline getirilir, günde 2-5 gr içilir. Ağaç kabuğu ve meyvelerde aynı maksatlarla kullanılır.

1 bardak kaynar suya, 20 gr ezilmiş meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir.

Zehirli bileşikler taşımadığından kalp hareketlerini yatıştırıcı ve düzenleyici olarak uzun zaman kullanılabilir.

Karayemişen çiçekleri de yemişen çiçekleri yerine kullanılır..
 
S

Koyunotu Faydaları - Koyunotu

S

Kırlangıçotu ve Faydaları

Benzer Konular

Alıç çekirdeği nasıl kullanılır? ALIÇ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR? Alıç çekirdeği genellikle alıç meyvesi ve yaprağı ile birlikte hazırlanan çay şeklinde tüketilebilmektedir. Yemişen nedir? Yemişen nedir? Yemişen, gülgiller familyasından, yaprakları dişli ve yumurtamsı, meyveleri kırmızı-sarı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Alıç hangi hastalıklara iyi gelir? Alıçın sağlık için olan bazı faydaları şu şekildedir: - Bağışıklık Güçlendirici. Alıç içerdiği C Vitamini sayesinde, vücutta birikmiş olan tehlikeli toksin maddeleri yok etmekte çok yardımcı olur. - Kolesterol ile Mücadele. - Yaşlanma Belirtilerine Karşı Korur...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
Kırmızı alıç Nasıl Kullanılır? Alıç meyvesini taze ve kuru olarak tüketmek mümkündür. Kuru tüketmek isteyenler aktarlardan meyvenin kurusunu satın alabilirler. Taze yemek isteyenler de sonbahar aylarında meyve satan yerlerden tedarik edebilirler. Ayrıca alıç meyvesini kaynatarak çay şeklinde de...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
Alıç meyvesinde hangi vitaminler var? Alıçta demir, kalsiyum, potasyum, A ve C vitaminleri, sodyum, potasyum gibi birçok vitamin ve mineraller vardır. Alıç meyve olarak tüketilebildiği gibi çayı da tüketilebilir. Ayrıca çiçekleri de kurutulduktan sonra suda kaynatılarak tüketilebilir. Alıç hangi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Alıç kapsülü ne işe yarar? Alıç günümüz bitkisel tıbbında kalple ilgili rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. Alıç, konjestif kalp yetersizliğinden muzdarip olanlarda kalp aktivitesini güçlendirir ve nefes ve yorgunluk durumlarında vücudu rahatlatır. Kalbe giden kanın sınırlanmasından...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  1. Konular

    1. 1.281.358
  2. Mesajlar

    1. 1.679.158
  3. Kullanıcılar

    1. 31.803
  4. Son üye

Geri
Üst Alt