Alman pastasinin tarifini verir misin?

Dil rengi ne anlama gelir?

Swapping nedir?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Alman pastasının tarifini verir misin?


Pratik Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp, beyazlaşana kadar iyice çırpın.
- Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip, karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Alman pastasının özelliği nedir?


Alman pastasının özelliği nedir?
Alman Pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzemektedir. Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.

Alman keki nasıl olur?


Alman keki nasıl olur?
Alman Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta, Şeker ve Yağı çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kekimizi yağlanmış kalıba dökelim ve 170 derecede pişirelim. Kek pişince biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.

Alman pastası nasıl yapılır küçük?


Mini Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Bu karışımın içine yumurta, tuz , oda ısısındaki tereyağını ve unu ekleyerek güzelce yoğurun.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlayın.

Mayalı Alman pastası nasıl yapılır?


Mayalı Alman pastası nasıl yapılır?
Alman Pastası (Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu genişçe bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın.
- Mayayı ve tüm malzemeleri ekleyip oldukça yumuşak bir hamur elde edin.20-25 dk mayalanmaya bırakın.
- Krema için tencereye yumurta sarısı ve şekeri alıp çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip iyice koyulaşana kadar pişirin.

Alman Pastası hamuru nasıl yapılır?


Alman Pastası hamuru nasıl yapılır?
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışır kıvamda bir hamur elde edin.
- Mayalandıktan sonra biraz yoğurup portakal büyüklüğünde bezeler elde edin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarına hafif bastırın.

Alman pastasının adı neden Alman pastası?


Hikâyemiz, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlıyor. 1800'lü yıllarda Amerika'da bir firmada şef olarak çalışan, Samuel German'ın hazırladığı pastanın çok beğenilmesi sonucu firması pastaya onun adını verir.

Alman pasta keki kaç dakikada pişer?


Alman pasta keki kaç dakikada pişer?
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
 
<
Tabi ki, işte Alman pastasının tarifi:

Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Yapılışı:
1. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın, kabarana kadar mikserle çırpın.
2. Sıcak suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili bir kek kalıbına karışımı dökün.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
6. Pişen keki fırından çıkartıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

Dil rengi ne anlama gelir?

Swapping nedir?

Geri
Üst Alt