T
theking
Guest
Alman Simidi Pretzel (Brezel) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3-3, 5 bardak kadar un denetimli ekleyin
Su banyosu için;
4-5 su bardağı kadar kaynamış su
3 yemek kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
Kaya tuzu
Alman Simidi Pretzel (Brezel) Tanımı Yapılışı
Derin bir kap içerisine su maya pekmez ve tereyağını koyup güzelce karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyin. Ele yapışmayan kıvamlı ancak biraz sert bir hamur yoğurun.
5-6 dk kadar hamuru tezgah üzerinde de yoğurarak hamurunuzu yarım saat kadar üzerini örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamuru 6 eşit kesime bölün. Her bir parçayı uçları daha ince olacak formda silindir haline getirin.
İki ucundan bir daire biçiminde bir ortaya getirin ve uçlarını pretzel biçimine gelecek biçimde hamura yapıştırın.
Hepsini birebir formda hazırladıktan sonra tepsiye dizip buzdolabına kaldırın, yaklaşık bir saat kadar dinlensin.
Bu ortada su banyosu için suyu kaynatın içerisine karbonat ve pekmezi ekleyerek eritin.
Dinlenen pretzelleri bir kevgir yardımıyla suya batırın ve yaklaşık 1 dk kadar bekletip tepsiye alın.
Üzerine kaya tuzu serpip evvelden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3-3, 5 bardak kadar un denetimli ekleyin
Su banyosu için;
4-5 su bardağı kadar kaynamış su
3 yemek kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
Kaya tuzu
Alman Simidi Pretzel (Brezel) Tanımı Yapılışı
Derin bir kap içerisine su maya pekmez ve tereyağını koyup güzelce karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyin. Ele yapışmayan kıvamlı ancak biraz sert bir hamur yoğurun.
5-6 dk kadar hamuru tezgah üzerinde de yoğurarak hamurunuzu yarım saat kadar üzerini örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamuru 6 eşit kesime bölün. Her bir parçayı uçları daha ince olacak formda silindir haline getirin.
İki ucundan bir daire biçiminde bir ortaya getirin ve uçlarını pretzel biçimine gelecek biçimde hamura yapıştırın.
Hepsini birebir formda hazırladıktan sonra tepsiye dizip buzdolabına kaldırın, yaklaşık bir saat kadar dinlensin.
Bu ortada su banyosu için suyu kaynatın içerisine karbonat ve pekmezi ekleyerek eritin.
Dinlenen pretzelleri bir kevgir yardımıyla suya batırın ve yaklaşık 1 dk kadar bekletip tepsiye alın.
Üzerine kaya tuzu serpip evvelden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun