Son Konular

Almanyanın Başkenti Neresidir

Credits
1.254.819
Almanya'nın başkenti neresidir?
Berlin Almanya'ın başkenti 1943'te Almanya ikiye bölününce, Berlin de Doğu Berlin ve Batı Berlin diye ikiye bölündü Doğu Berlin, Doğu Almanya'nın başşehri, Batı Berlin ise Batı Almanya'nın bir eyaleti oldu 1961'de Doğu Almanya göre yapılan ve Utanç Duvarı diye belli Berlin Duvarı, Almanya'nın bölünmüşlüğünün bir sembolüydü
Berlin, Alman eğitiminde geleneksel bir yere sahiptir Savaştan sonra Berlin Üniversitesi doğuda kalınca, adı Humboldt Üniversitesi olarak değiştirilmişti Batıda da 1948'de Berlin Üniversitesinden gelen antikomünist öğretim üyeleri kadar Berlin Bağımsızlık Üniversitesi kurulmuştu
1990'da iki Almanya'nın birleşmesiyle Berlin Duvarı yıkıldı Kilise merasimiyle birleştirilen Berlin, Birleşmiş Almanya'nın başşehri oldu *

Evet, Almanya'nın başkenti Berlin'dir. Berlin, Almanya'nın kültürel, ekonomik ve siyasi merkezi olarak önemli bir konuma sahiptir. Bir zamanlar ikiye bölündüğü dönemde ise Batı Berlin ve Doğu Berlin olarak iki farklı yönetim altında bulunmuştur. 1961 yılında Doğu Almanya tarafından inşa edilen ve Berlin'i ikiye bölen Berlin Duvarı, uzun yıllar Almanya'nın bölünmesinin bir sembolü olmuştur.

Berlin, eğitim açısından da önemli bir şehirdir. Özellikle Humboldt Üniversitesi, Berlin Üniversitesi'nin doğu bölümünde bulunmaktadır. Ayrıca, Batı Berlin'de antikomünist düşüncelere sahip olan öğretim üyeleri tarafından kurulan Berlin Bağımsızlık Üniversitesi de önemli bir eğitim kurumudur.

1990 yılında iki Almanya'nın birleşmesiyle Berlin Duvarı yıkılmış ve kilise merasimi ile birleştirilen Berlin, yeniden bir bütün haline gelmiştir. Bugün Berlin, Birleşmiş Almanya'nın başkenti olarak önemli bir role sahiptir ve Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Almanyanın Şehirleri

Almanyanın Fiziki Yapısı

1. Konular

1. 1.282.560
  2. Mesajlar

1. 1.683.033
  3. Kullanıcılar

1. 32.109
  4. Son üye

Geri
Üst Alt