Alo reçeli nasıl yapılır?
Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir. Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır. Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.
1 kilo Ayvadan Reçel nasıl yapılır?
Ayva Reçeli (1 Kilo) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın.
- Sonra iki bardak su tencereye koyun.
- Kaynadıktan sonra ayvaları koyun.
- Ayvalar yumuşadıktan sonra 5 bardak şekeri koyunuz.
- Son iki dakika kala 4 damla limon sıkınız. Afiyet olsun.
3 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?
3 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo ayva.
- 3 kilo şeker.
- 2 kilo su.
- 1 tatlı kaşığı karanfil.
- 3_4 ayvanın çekirdeği.
- 1 limon suyu.
- Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır.
- örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
Sarı ayva reçeli nasıl yapılır?
Sarı ayva reçeli nasıl yapılır?
Öncelikle ayvanları küp küp doğradım limonlu suda bekletiyoruz ,bu arada çünkü çok hızlı kararıyorlar. Orta boy tencereye önce suyu, ayvayı ve zerdeçalı koyup 10 dk kaynatıyoruz. Ardından şekeri karanfili ve çubuk tarçıni ekleyip 45 dk orta ateşte kaynatıyoruz köpük köpük oluyor telaş etmeyin.
5 kilo Ayvaya ne kadar şeker konur?
Malzemeler: 1,5 kilo ayva. 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker. yarım limon suyu.
Ayva Reçeli kırmızı olması için ne yapmamız lazım?
Ayva reçelinin kırmızı olması için; ayırdığınız ayva çekirdeklerini de üzerlerine bolca serpin. Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın.
Ayva reçeli nasıl renk alır?
Ayva reçeli nasıl renk alır?
Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Ayrıca rengi kıpkırmızı olsun istiyorsanız, ayva reçelinin içine bir miktar lohusa şekeri ya da vişne suyu koyarak pişirebilirsiniz. Böylelikle rengi daha kırmızı olacaktır.
1 kilo Ayvaya ne kadar şeker konulur?
1 kilo Ayvaya ne kadar şeker konulur?
Ben ayva reçelini çok tatlı sevmeyenlerdenim, bir çok insan 1 kilo ayvaya 1,5 kilo şeker koyuyor ama o ölçülerde yapılan reçelin tadı beni bayıyor….Malzemeler:
- 1,5 kilo ayva.
- 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker.
- yarım limon suyu.
- 7-8 adet tane karanfil.
- 4 su bardağı su.
- ayva çekirdekleri.
2 kilo ayva reçeline ne kadar su konulur?
Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Ayva reçeline kaç kilo şeker konur?
Ama tam kıvamında olması için doğru ölçülerde şeker kullanmak önemli. 1,5 kg ayva kullanıyorsanız buna 1 kg kadar şeker kullanmanız gerek. Bu şekilde hafif ağdalı nefis bir kıvama kavuşuyor. Tarçın ve karanfil…
Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları soyuyoruz, rendeliyoruz ve çekirdeklerini atmıyor ayırıyoruz.
- Sonrasında rendelenen ayvaları üzerini geçecek kadar su koyup, 20 dk haşlıyoruz.
- Ardından şekeri ve karanfili ve çekirdekler ekleyip, bir saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Ayva tatlısı nasıl kırmızı renk olur?
Ayva tatlısı nasıl kırmızı renk olur?
Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.