Modoratör
Yeni Üye
Alt yapıyı kim yapar?
Altyapı mühendisi; yol, köprü, baraj ve sulama projeleri, su ve kanalizasyon sistemleri gibi yapı ve altyapı inşaatını tasarlar, bakımını planlar ve denetler.
Alt yapı nelerdir?
Alt yapı nelerdir?
Altyapı; bir yapı, kent ve ülke için gerekli olan yol, su, elektrik, gaz, kanalizasyon, peyzaj, çevre ve ulaşım gibi donanımların tümü. Herhangi bir ilişkisel sistemin fiziksel bileşenleri de altyapı olarak tanımlanmaktadır.
Belediyenin altyapı hizmetleri nelerdir?
Belediyenin altyapı hizmetleri nelerdir?
Buna göre ekonomik altyapı; enerji, gaz boru hattı, telekomünikasyon, su ve kanalizasyon, katı atık toplama ve imhası alanlarındaki hizmetleri; barajlar, sulama kanalları veya yollara yönelik bayındırlık hizmetlerini ve demiryolları, kent içi ulaşım, limanlar ve suyolları ile havaalanları gibi ulaşım hizmetlerini …
Gri alt yapı nedir?
Gri Altyapı Nedir? Gri altyapı, yeşil altyapının sıklıkla tamamladığı ve bazen yerini alabildiği daha geleneksel (ve genellikle daha pahalı) su yönetim sistemleridir. Yağmur suyunu (bazen arıtılmış olsa bile) toplamak ve kanalize etmek için beton ve borular gibi sert altyapıya dayanır.
Bir binada alt yapı yoksa internet nasıl bağlanır?
Bir binada alt yapı yoksa internet nasıl bağlanır?
Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Altyapısız interneti dilediğiniz yere de götürebilirsiniz. Tek gereken 4.5G bağlantısının olmasıdır.
Yönetim alt yapısı nedir?
Yönetim alt yapısı nedir?
Alt yapı ; kalite yönetim sistemi ( ISO9001 ) kurup uygulayan işletmelerin binaları , bina alt yapıları , üretim alanı / alanları , makine teçhizat parkının işletmenin kalite sürekliliğini sağlayabilmesi amacıyla gözden geçirilip gerektiğinde iyileştirmesinin sağlanmasıdır.
Kentsel altyapı konuları nelerdir?
Kentsel altyapı kavramı; sağlıklı içme suyu temini ve dağıtılması, atık su ve kanalizasyon, katı atık toplama, geri dönüşüm ve arıtma, kent içi ulaşım, enerji dağıtılması, haberleşme gibi hizmetleri, bu hizmetlerin planlanması ve yönetimini, gerekli olan tesis ve ağların yapılması, işletilmesi, bakım ve yenilenmesini …
Yeşil altyapıların faydaları nelerdir?
Yeşil altyapıların faydaları nelerdir?
Yeşil altyapı aynı mekansal alan üzerinde birden çok işlev ve fayda sağlayabilir. Bu işlevler; çevresel (biyolojik çeşitliliği korumak veya iklim değişikliğine uyum sağlamak vb.), sosyal (su drenajı veya yeşil alanlar vb.) ve ekonomik (istihdam ve emlak fiyatlarını artırmak vb.) olabilir.
İnternet için altyapı yoksa ne yapmalıyız?
İnternet için altyapı yoksa ne yapmalıyız?
Eğer evimde internet altyapısı yok diyorsanız Kablo internetten destek alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede Türksat'ın fiber altyapı çalışmaları yapılıyor olabilir. Ya da zaten altyapı vardır ancak konumunuza ulaşmamıştır.
Altyapı olmayan yere nasıl internet çekilir?
Dolayısıyla, bu hizmet cep telefonu operatörleri tarafından sağlanır. Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Altyapısız interneti dilediğiniz yere de götürebilirsiniz.
Ttnet altyapı yoksa ne yapmalıyım?
Ttnet altyapı yoksa ne yapmalıyım?
binanızı kim yaptıysa, iskan belgesi ile beraber telekom müdürlüğüne, "planlama" bölümüne firmasının bilgilerini içeren belgeler, inşaat ruhsat izni, yapım izni, imar bilgileri vb. işlem dosyası ile beraber başvurması gerekmektedir. ayrıca binada hali hazırda kurulu zayıf akım bulunması gerekmektedir."