Son Konular

Altin Rafinerisi ne is yapar?

Olen kisinin banka hesabindaki para nasil cekilir?

Ruyada erkek domuz gormek ne demek?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-185

Altın Rafinerisi ne iş yapar?

Tesiste, kuyumculuk üretim sürecinde ortaya çıkan değerli metalleri içeren hurdalar, atıklar ve çeşitli ayardaki külçeler kral suyu ve/veya çeyrekleme yöntemiyle saflaştırılmakta, ,95 – 99,99 safiyette altın ve gümüş elde edilmektedir.
Türkiyede kaç tane altın rafinerisi var?
Türkiye'de iki tanesi LBMA'ye akredite iki (İstanbul Altın Rafinerisi ve Nadir Metal Rafineri), Borsa İstanbul'a akredite iki tane (Onsa Rafineri ve Ahlatcı Metal Rafineri) olmak üzere dört adet altın rafinerisi vardır.
Altın Rafinerisi kimin?
Halaç ailesi 2002 yılında İstanbul Altın Rafinerisi'nin ortakları arasına katılarak, hisselerinin 'una sahip olmuştur. Bununla birlikte, devlet ortaklı kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir. İlk Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç'tır.

Halaç ailesi kimdir?

Ömer Halaç, 1996 yılında devlet tarafından kurulan İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş.'nin çoğunluk hisselerini 2002'de satın almıştır. İstanbul Altın Borsası, Vakıfbank'ın da ortağı olduğu İstanbul Altın Rafinerisi'nin yüzde 99 hissesi Halaç Ailesi'ne ait bulunmaktadır.
IAR sahibi kim?
Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de kurduğu altın madeninin ilk üretimini yerinde görmek amacıyla 16 Nisan'da 2 çalışanıyla bu ülkeye giden İstanbul Altın Rafinerisi'nin (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç, dört günlük iş gezisi sırasında Anofel adı verilen ve sıtma paraziti taşıyan sineğin kendisini …
Türkiyede hangi ilde altın madeni var?
Türkiye'de faal olan ve işletilen altın madenleri şunlardır;
Açıklamada görüşlerine yer verilen İSGOLD Kurucu Ortağı Erdoğan Aşık, yastık altındaki altınların güvenli bir şekilde ekonomiye kazandırılması için şu ana kadar 4 banka ile anlaştıklarını, diğer bankalarla görüşme halinde olduklarını, kuyumcularla da görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.
IAR ın sahibi kimdir?
IAR sahibi kimdir?
Şimdilerde, 'miras kavgası' ile gündemde olan İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), Türkiye'nin ilk resmi altın rafinerisi olarak 1996'da kuruldu. Kamunun desteği ile kurulan şirketin hisseleri 2002'de merhum iş insanı Ömer Halaç tarafından satın alındı.

Özcan Halaç kim?

Özcan Halaç, Afyonkarahisar'da 1972 yılında Fazlı Halaç ve Macide Halaç çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. Eğitimini hukuk alanında tamamlayan Özcan Halaç'ın asıl mesleği avukatlıktır. İstanbul Kuyumcular Rafinerisinin yönetim kurulu başkanıdır.
Ayşe Esen Kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği fakültesinden mezun olan Esen, kısa süre mühendislik yaptıktan sonra Dış Ticaret Sermaye şirketleri döneminde ithalat, ihracat, counter trade işleri ile uğraşmış, inşaat ve sanayi şirketleri ve devlet kurumları ile yıllık 300-400 milyon dolara varan dış ticaret hacmi …

Geri
Üst Alt