- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Amcasının yanında kaldığı zamanlarda neler yaptı?
Cevap: 8 yaşından 25 yaşına kadar amcası ile birlikte kalmıştır. Yardım amaçlı koyunlara çobanlık yapmış ve amcası ile keranlara katılmıştır.
Peygamberimiz Ebu Talip ile nereye gitti?
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocukluk döneminde amcası Ebu Talip'le Şam'a gitmiştir.
Hz. Muhammed neden amcasının yanında kaldı?
Yardım amaçlı koyunlara çobanlık yapmış ve amcası ile kervanlara katılmıştır. 6 yaşından 8 yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib'in yanında kaldı. O da ölünce, vasiyeti üzerine amcası Ebu Talib'in evine taşındı. Ebu Talib, Peygamberimizin babasıyla hem baba hem de anne gibi kardeşti.
Hz. Muhammed amcasının yanında hangi işlerle meşgul olmuştur?
13 yaşından itibaren amcaları ile birlikte ticarete atıldı. Uzun bir süre bu işle meşgul oldu ve bu alanda doğrulukla, dürüstlükle tanındı.
Peygamber Efendimize bakan amcası kimdir?
Peygamber Efendimiz daha doğmadan yetim, küçük yaşlarda da öksüz kalmıştı. Onu, dedesi Abdülmuttalib büyütmüş, ölümünden sonra bu görevi amcası Ebu Talib'in üstlenmesini vasiyet etmişti. Ebu Talib, nübüvvetin ardından müşriklerin türlü baskı ve eziyetlerde bulunduğu Peygamberimizi koruyup gözetmiş; Hz.
Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem çocukluk döneminde amcası Ebu Talip ile Şam'a gitmiştir Sizce bu yolculuğun amacı ve sebebi ne olabilir düşününüz?
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocukluk döneminde amcası Ebu Talip'le Şam'a gitmiştir. Sizce bu yolculuğun amacı ve sebebi ne olabilir? Düşününüz. Cevap: Amcası ticaretle uğraştığı için Peygamberimiz bu kevranda ona yardımcı olmak içim gitmiştir.
Hz. Muhammed amcasının yanında ne kadar kaldı?
0-4 yaĢ→ Süt annesi Halime"de kaldı. 4-6 yaĢ→Annesi Amine ile kaldı. 6 yaĢ→ Annesi vefat etti. 6-8 yaĢ →Dedesi Abdulmuttalip ile kaldı. 8 yaĢ → Dedesi vefat etti. 8-25 yaĢ→ Amcası Ebu Talip ile kaldı.