Modoratör
Efsanevi Üye
Anaokulu Müdürü kimler olabilir?
Üniversitelerin 4 yılık eğitim veren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmanız halinde bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra gerekli olan şartları karşılayarak anaokulu müdürü olabilirsiniz.
Anasınıfı öğrenci sayısı kaç olmalı?
Anasınıfı öğrenci sayısı kaç olmalı?
MEB'in tip projelerine göre sınıflarımız anaokulu/ilkokullarda 48 metrekare, ortaokul/liselerde 56 metrekaredir. Şu halde anaokulu/ilkokullarımızda 12 ve ortaokul/liselerimizde 14 öğrenci olmalıdır.
Okul Öncesi Öğretmenliği sözel mi eşit ağırlık mı?
Okul Öncesi Öğretmenliği sözel mi eşit ağırlık mı?
Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak. Mezunlar, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında öğretmen olarak görev alabilmektedirler.
Resmi anaokulu nedir?
Anaokulu henüz okuma yaşına gelmemiş 3-6 yaş arası 36-72 aylık çocukların okul hayatına ve genel sosyal yaşam koşullarına uyum sağlaması ve hayata hazırlanması amacıyla devam ettikleri, bir diğer adı da ana mektebi olan çocuğun gelişimine çok önemli katkıları ve faydaları olan kurumlardır.
Anaokulu sınıfı kaç m2?
Anaokulu sınıfı kaç m2?
6- Oyun etkinlik odası (anasınıfı): (isteğe bağlı) En az 15 m2 olmalıdır. 7- Derslikler: Derslikler en az 20 m2 olmalıdır. 8- Kapalı beden eğitimi salonu: Kapalı beden eğitimi salonunun alanı en az 80 m2 olmalıdır.
Anaokulu öğretmeni olmak için hangi üniversite?
Anaokulu öğretmeni olmak için hangi üniversite?
Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS'yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.
Eşit ağırlıktan anasınıfı öğretmeni olunur mu?
Anasınıfı Öğretmeni Olabilmek İçin Kaç Puan Gerekir? Anasınıfı öğretmeni olmak için sözel ya da eşit ağırlık puan türünde tercih yapılması gerekir.
Resmi ve özel anaokulu nedir?
Resmi ve özel anaokulu nedir?
Anaokulu, 36-72 aylık çocukları, hayata ve ilkokula hazırlamak için, yarım gün veya tam gün eğitim veren eğitim kurumu. Resmi ya da özel olarak kurulabilirler. Bu bağlamda anaokulu; tamamen 36-72 aylık çocukların eğitimine göre tasarlanmış ve yapılmış kurumlardır. Bu kurumlarda her şey çocuklara göre düzenlenir.
Anasınıfı ile anaokulu arasında ne fark var?
Anasınıfı ile anaokulu arasında ne fark var?
Anasınıfı : sadece 6 (yeni yasayla bu yaş 5 olarak ifade ediliyor olabilir) yaşa hizmet verir ve bir ilkokulun bünyesindedir. Anaokulları : 3-6 yas arası çocuklara okul öncesi eğitimi veren, bağımsız yani ilkokul bünyesinde olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, MEB tarafından denetlenen kurumlardır.