Angelina Jolie kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Angelina Jolie Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Angelina Jolie, 4 Haziran 1975 tarihinde Los Angeles, Kaliforniya'da dünyaya geldi. Oyuncu Jon Voight ve Marcheline Bertrand'ın kızı olarak doğan Jolie, sanat dünyasının içinde büyüdü. Çocukluk yıllarını Los Angeles'ta geçiren Jolie, Beverly Hills Lisesi'nde eğitim gördü. Eğitimine Lee Strasberg Tiyatro Enstitüsü'nde devam eden Jolie, burada oyunculuk yeteneklerini geliştirdi ve ilk sahne deneyimlerini yaşadı.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Angelina Jolie'nin kariyeri, 1990'ların başında televizyon filmleriyle başladı, ancak 1998 yılında Gia adlı televizyon filmindeki performansıyla dikkat çekti. Jolie'nin büyük çıkışını yaptığı film ise 1999 yapımı Girl, Interrupted oldu ve bu filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandı. 2001 yılında Lara Croft: Tomb Raider rolüyle uluslararası bir yıldız haline geldi. Jolie, Mr. & Mrs. Smith (2005), Wanted (2008) ve Maleficent (2014) gibi gişe başarıları yakalayan filmlerde rol aldı.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Angelina Jolie, oyunculuk kariyerinin yanı sıra yönetmenlikte de önemli başarılar elde etti. 2011 yılında yönettiği In the Land of Blood and Honey adlı filmle yönetmenliğe adım attı. 2014 yılında Unbroken ve 2015 yılında By the Sea gibi filmleri yönetti. Jolie, 2013 yılında insani yardımlar için yaptığı çalışmalar nedeniyle Jean Hersholt İnsani Yardım Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçisi olarak yaptığı çalışmalarla da tanınmaktadır.

Kişisel Yaşamı ve Mirası
Angelina Jolie, kişisel yaşamında da sıkça medya gündeminde yer aldı. Aktör Brad Pitt ile olan evliliği ve boşanması büyük ilgi gördü. Çiftin üçü biyolojik, üçü evlatlık olmak üzere altı çocuğu bulunmaktadır. Jolie, sağlık konularında da cesur adımlar attı ve 2013 yılında mastektomi ameliyatı geçirdiğini kamuoyuyla paylaştı. Jolie'nin toplum üzerindeki etkisi, oyunculuk yeteneğinin ötesine geçerek, insani yardım çalışmaları ve sağlık konularındaki savunuculuğuyla geniş bir alanda hissedilmektedir.

Angelina Jolie'nin sanatsal başarıları, insani yardımlar konusundaki kararlılığı ve kişisel cesareti, onu hem Hollywood'un hem de uluslararası toplumun önemli figürlerinden biri haline getirmiştir.

Suu Kyi kimdir?

Oscar de la Hoya kimdir?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.766
  3. Kullanıcılar

1. 31.379
  4. Son üye

Geri
Üst Alt