Son Konular

Anılarla Dolu Ceket

Credits
1.230.245
Anılarla Dolu Ceket

O eski ceket, dolabın bir köşesinde,
Bir zamanlar babamın omuzlarında taşınan,
Her dikişinde bir hikaye saklı,
Ve her koku, onu hatırlatır bana canlı.​

Çocukluğumun kokusu, o ceplerde saklı,
Babamın sıcak gülümsemesi gibi tanıdık,
Rüzgarla dans eden anılarla dolu,
Kimi zaman hüzün, kimi zaman mutluluk dolu.​

Her giyişimde yeniden canlanır babam,
Sesini duyarım, fısıldar gibi kulağıma,
Mesafeler yok olur, zaman erir içimde,
Ceketle sarılır, huzuru bulurum derinlerimde.​

Yağmurlu günlerde, o ceketi sararım sıkıca,
Her damla bir anı, her damla bir dua,
Babamın kokusu, bana güç verir,
Ve ben, onun mirasını taşırım gururla.​

Anılarla dolu bir ceket, tıpkı dedelerimizin sandıklarından çıkan hatıralar gibi, geçmişin izlerini taşır. Eskiden büyüklerimiz de en değerli hatıralarını bir eşya ile özdeşleştirir, onu bir yadigâr olarak saklarlardı. Anılarımızı, değerlerimizi ve yaşanmışlıklarımızı böylesi bir eşya üzerinden hatırlamak ne güzel. Peki, sizce bu tür hatıralar zamanla değerini kaybeder mi, yoksa bu anılar nesilden nesile aktarılabilir mi?

Babamın Masalındaki Yıldızlar

Babamın Tişörtünde Saklı Anılar

Benzer Konular

Babamın takım elbisesi, dolabın bir köşesinde, Hatıralar yüklenmiş, bir kumaş parçası sadece. Her bir dikişinde, anılar saklı gizlice, Babamla geçen günler, sanki bu giyside. Takım elbisesi, yılların tanığı sessizce, Düğmelerine dokundukça, hislere dalıyorum derince. O eski günlerdeki tebessümü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Babamın eski tişörtü, dolabımda saklı, Usulca dokunurum, her dokunuşta bir anı. Kokusu geçmişten, sevgiyle dolu, Her bir dikişi, hatıralardan bir yolu. Renkleri biraz solmuş, desenleri silik, Ama her bir ipliği, sevgiyle örülmüş bir ilik. Anılarla dolu, zamana meydan okur, Babamın sesi gelir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Anılarla Dolu Sessiz Dolap Sessiz bir köşede duran o eski dolap, Babamın kokusunu saklar her bir kapağına. Anılarla dolup taşar, her bir rafında, Geçmişe dair umutlar, düşler ve hatıralar. Tozlanmış çekmecelerde, eski bir mektup, Babamın gençlik hevesi, yazdığı satırda. Geçmişin izleri, her...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Babamın eski ceketi, yalnız bir dolapta, Anılarla dolu, sessiz bir rıhtımda. Her dikişinde gizli, bir hikaye saklı, Saklambaç oynarken, çocukluğum aklımda. O eski dolmakalem, masanın köşesinde, Mürekkep lekelerinde, onun el izleri. Yazdıkça satırlarda, hasretle dolu, Her harfte hissederim...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Ceketin Kokusunda Saklı Hatıralar Babamın ceketinde, bir zamanlar gençlik, Her köşesinde, hatıraların izleri. Cebinde sakladığı eski bir mendil, Ve soluk kokusuyla dönen çocukluk günleri. İlk düğmesini iliklerken anlatırdı, O günlerin sessiz ve derin hikayelerini. Ceketin kumaşına işlemiş...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.629
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri