Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Animelerde burun kanaması neden olur?
Çok normal bir şekilde hoşumuza giden şeyler olduğunda kan basıncımız yükselir ve kalbimiz hızlanır. Anime dünyası da bu reaksiyonu bir adım öne taşıyarak abartılı bir şekilde kahramanların burunlarını kanatarak yansıtmaya karar vermiş.Burun kanamasında ne yapılmaz?
Burun kanamasında ne yapılmaz?Kanama durduktan sonra tekrarlamaması için tuzlu su içeren spreyler ile burun temizlenmelidir. Burnu temizlerken güç uygulamamalı, şiddetli hapşırma ve sümkürme hareketleri yapılmamalıdır. Bir süre ağır aktivitelerde bulunmamak ve sıcak su ile banyo yapmamak da tekrar kanamasını önlemek açısından önemlidir.
Burun hangi sebeplerden kanar?
Burun yapısında yer alan kan damarlarının zengin olması sebebiyle bu bölgeye gelen darbeler veya burun karıştırma, sümkürme ya da aksırma esnasında oluşabilecek zedelenmeler sebebiyle kanamalar oluşabiliyor. Ayrıca kullanılan bazı kan inceltici ilaçlar da durdurulması zor olan burun kanamalarına yol açabilir.Burun kanamalarında ilk yardım uygulamalarından hangisi yanlıştır?
Burun kanamalarında ilk yardım uygulamalarından hangisi yanlıştır?En sık kanamaların burnun ön kısmında olduğuna işaret eden Avcu, kanamalarda başı geriye yaslamak ve yatmanın yanlış olduğunu, başı hafifçe öne eğerek burna baskı yapılması gerektiğini ifade etti. Avcu, kanamalarda halk arasında burnun üst kemikli kısmına baskı uygulandığına işaret ederek, “Bu uygulama yanlıştır.
Avcu, kanamalarda halk arasında burnun üst kemikli kısmına baskı uygulandığına işaret ederek, “Bu uygulama yanlıştır. Burnun alt üçte birlik yumuşak kısmına, sadece kanayan tarafa değil her iki tarafa mandal şeklinde baş ve işaret parmağı ile mümkün olan en geniş alana baskı yapılmalıdır.” diye konuştu.
Aşağıdakilerden hangisi Kırıklardaki ilk yardım uygulamalarından birisidir?
Aşağıdakilerden hangisi Kırıklardaki ilk yardım uygulamalarından birisidir?Açık kırıklarda, tespitten önce yara temiz bir bezle kapatılmalıdır, Kırık bölgede sık aralıklarla nabız, derinin rengi ve ısısı kontrol edilir, Kol ve bacaklar yukarıda tutulur, Tıbbi yardım istenir (112).