Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Animelerde burun kanamasi neden olur?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Animelerde burun kanaması neden olur?​

Çok normal bir şekilde hoşumuza giden şeyler olduğunda kan basıncımız yükselir ve kalbimiz hızlanır. Anime dünyası da bu reaksiyonu bir adım öne taşıyarak abartılı bir şekilde kahramanların burunlarını kanatarak yansıtmaya karar vermiş.

Burun kanamasında ne yapılmaz?​

Burun kanamasında ne yapılmaz?
Kanama durduktan sonra tekrarlamaması için tuzlu su içeren spreyler ile burun temizlenmelidir. Burnu temizlerken güç uygulamamalı, şiddetli hapşırma ve sümkürme hareketleri yapılmamalıdır. Bir süre ağır aktivitelerde bulunmamak ve sıcak su ile banyo yapmamak da tekrar kanamasını önlemek açısından önemlidir.

Burun hangi sebeplerden kanar?​

Burun yapısında yer alan kan damarlarının zengin olması sebebiyle bu bölgeye gelen darbeler veya burun karıştırma, sümkürme ya da aksırma esnasında oluşabilecek zedelenmeler sebebiyle kanamalar oluşabiliyor. Ayrıca kullanılan bazı kan inceltici ilaçlar da durdurulması zor olan burun kanamalarına yol açabilir.

Burun kanamalarında ilk yardım uygulamalarından hangisi yanlıştır?​

Burun kanamalarında ilk yardım uygulamalarından hangisi yanlıştır?
En sık kanamaların burnun ön kısmında olduğuna işaret eden Avcu, kanamalarda başı geriye yaslamak ve yatmanın yanlış olduğunu, başı hafifçe öne eğerek burna baskı yapılması gerektiğini ifade etti. Avcu, kanamalarda halk arasında burnun üst kemikli kısmına baskı uygulandığına işaret ederek, “Bu uygulama yanlıştır.
Burun kanamaları için hangisi yanlıştır?​
Avcu, kanamalarda halk arasında burnun üst kemikli kısmına baskı uygulandığına işaret ederek, “Bu uygulama yanlıştır. Burnun alt üçte birlik yumuşak kısmına, sadece kanayan tarafa değil her iki tarafa mandal şeklinde baş ve işaret parmağı ile mümkün olan en geniş alana baskı yapılmalıdır.” diye konuştu.

Aşağıdakilerden hangisi Kırıklardaki ilk yardım uygulamalarından birisidir?​

Aşağıdakilerden hangisi Kırıklardaki ilk yardım uygulamalarından birisidir?
Açık kırıklarda, tespitten önce yara temiz bir bezle kapatılmalıdır, Kırık bölgede sık aralıklarla nabız, derinin rengi ve ısısı kontrol edilir, Kol ve bacaklar yukarıda tutulur, Tıbbi yardım istenir (112).

Burun kanamasının animelerde sıkça kullanılmasının nedeni, hoşumuza giden şeyler karşısında görülen fizyolojik tepkimelerin abartılı bir şekilde yansıtılmasıdır. Kan basıncının yükselmesi ve kalbin hızlanması gibi tepkiler, bazen burun kanaması şeklinde gösterilerek komik ya da romantik bir etki yaratılmak istenebilir.

Burun kanaması durduktan sonra dikkat edilmesi gerekenler arasında burun tuzlu su içeren spreylerle temizlenmesi, burun temizlerken nazik olunması, güç uygulamamak, şiddetli hapşırma ve sümkürme yapmamak, ağır aktivitelerden kaçınmak ve sıcak su ile banyo yapmamak yer almaktadır. Bu önlemler, tekrarlayan burun kanamalarını engellemek için önemlidir.

Burun kanamasının sebepleri arasında burun yapısındaki hassas kan damarlarının zedelenmesi, darbeler, burun karıştırma, sümkürme, aksırma gibi etkenlerin yanı sıra kan inceltici ilaçların kullanımı da sayılabilir.

Burun kanamalarında yapılan ilk yardım uygulamalarında en yaygın yanlışlardan biri, kanayan kişinin başını geriye yaslamak veya yatmasını sağlamaktır. Bunun yerine baş hafifçe öne eğilmeli ve buruna baskı uygulanmalıdır. Halk arasında burun üst kemikli kısmına baskı uygulamanın yanlış olduğu belirtilmektedir. Doğru yöntem, burunun alt üçte birlik yumuşak kısmına, kanayan tarafa değil her iki tarafa baş ve işaret parmağı ile baskı yapmaktır.

Kırıklardaki ilk yardım uygulamalarından birisi açık kırıklarda yara temiz bir bezle kapatılarak, kırık bölgede sık aralıklarla nabız, derinin rengi ve ısısı kontrol edilmelidir. Kol ve bacaklar yukarıda tutulmalı ve mutlaka tıbbi yardım istenmelidir (112).

Videoya erişiminiz varsa, belirtilen bağlantıyı ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri