Anjezë Gonxhe Bojaxhiu (Rahibe Teresa) kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.163.621
Anjezë Gonxhe Bojaxhiu (Rahibe Teresa) Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, 26 Ağustos 1910 tarihinde Makedonya'nın Üsküp şehrinde doğdu. Annesi Dranafile ve babası Nikollë Bojaxhiu, Arnavut kökenli bir ailenin üyeleriydi. Anjezë, küçük yaşlardan itibaren dini inançlarına bağlı bir yaşam sürerken, annesinin hayırsever faaliyetlerinden de etkilenerek, yardımlaşma konusunda ilham aldı. Eğitimini Üsküp'te tamamladıktan sonra, 18 yaşında İrlanda'daki Loreto Rahibeleri'ne katıldı ve burada dini eğitimine başladı.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Anjezë, 1929 yılında Hindistan'a gitti ve burada Darjeeling'deki Loreto Manastırı'na katıldı. 1931 yılında 'Teresa' ismini alarak rahibe oldu. Kalküta'da öğretmenlik yaparken yoksulluk ve hastalık içinde yaşayan insanları gördü ve bu durum onu derinden etkiledi. 1948 yılında manastırdan ayrılarak, 'Sevgi Misyonerleri Cemaati'ni kurdu. Bu cemaat, dünya çapında yoksullara, hasta ve evsizlere yardım etmeyi amaçlıyordu.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Rahibe Teresa'nın en önemli başarılarından biri, 1979 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasıdır. Bu ödül, dünya genelinde yoksullara ve hasta insanlara olan hizmetlerinden dolayı verilmiştir. Onun liderliğindeki Sevgi Misyonerleri Cemaati, dünya çapında yüzlerce merkez kurarak milyonlarca insana yardım eli uzatmıştır.

Kişisel Yaşamı ve Mirası
Rahibe Teresa, kişisel yaşamında sadelik ve tevazu ile tanınırdı. Hayatını, dünyanın dört bir yanındaki en yoksul ve en muhtaç insanlara yardım etmeye adadı. 5 Eylül 1997 tarihinde vefat eden Rahibe Teresa, ölümünden sonra da dünya genelinde saygı ve hayranlıkla anılmaya devam etti. 2016 yılında Katolik Kilisesi tarafından azize ilan edilmiştir. Onun mirası, insani yardım çalışmaları ve dünya çapında teşvik ettiği sevgi ve merhamet anlayışı ile yaşamaya devam etmektedir.

Kenneth Thompson kimdir?

William H. Stein kimdir?

1. Konular

1. 1.277.910
  2. Mesajlar

1. 1.675.176
  3. Kullanıcılar

1. 31.345
  4. Son üye

Geri
Üst Alt