☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Anjiyo olduktan sonra hastanede yatilir mi?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Anjiyo olduktan sonra hastanede yatılır mı?​

Anjiyo Sonrası Hastanede Neler Yapılır? Anjiyo işlemi bittikten sonra hasta, gün boyunca hemşire tarafından gözetlenmekte ve hastaya yardımcı olunmaktadır. İşlem tamamlandıktan hemen sonra personel tarafından hasta gün boyunca kalması gereken yatağa götürülür. Ameliyat sonrası borular kesinlikle çıkarılmamalıdır.

Nasıl bir stent yerleştirilmeli?​

Ani tıkanma (Akut tromboz): Stentler ilk çıktıkları zaman yalnızca metal olarak yapılmıştır (çıplak stent, bare metal stent). Stent yerleştirildikten sonra vücut stenti yabancı bir cisim olarak algılayarak ona reaksiyon verebilir.

Neredeyse stent pıhtılaşmadan sorumlu hücreler?​

Neredeyse stent pıhtılaşmadan sorumlu hücreler?
Stent yerleştirildikten sonra vücut stenti yabancı bir cisim olarak algılayarak ona reaksiyon verebilir. Pıhtılaşmadan sorumlu hücreler stent yüzeyine yapışır ve burada büyüyerek pıhtı oluşturur ve bu olay devam ederse stent pıhtı ile tıkanır.

Peki, stent takıldıktan sonra yapılacak tedaviler nelerdir?​

Peki, stent takıldıktan sonra yapılacak tedaviler nelerdir?
Hastanın kalbine stent takıldıktan sonra hayatında sağlıklı bir takım değişikler yapması, hem uygulamanın hem de yapılan tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.

İlk altı ayda stent takılmalı?​

Farklı nedenlerle kalp kasında, kapakçıklarda veya damarlarda sorun yaşayıp anjiyo ile stent takılan hastaların yapılan bu operasyon sonrasında beslenmesine ve günlük hayatına oldukça dikkat etmesi gerekmektedir. Stent uygulamasından sonra bilhassa ilk altı ay büyük önem taşımaktadır.
Kasıktan yapılan anjiyografi sonrası hastanın 6 saat yatakta sırtüstü yatması önerilmektedir. Halbuki el bileğinden yapılan anjiyografi sonrası hasta hemen ayağa kalkabilmekte ve yaklaşık 1-2 saat sonra evine taburcu olabilmektedir.

Stent takılan hasta kaç gün hastanede kalır?​

Stent takma işlemi sonrası hasta koroner yoğun bakım ünitesine alınabilir. Hastanede kalma süresi genelde 1-2 gündür. İşlem yapıldıktan sonraki ilk 6 -12 saat boyunca işlem yapılan bacağın düz tutulması çok önemlidir.

Kalp anjiyosu ne kadar sürer?​

Kalp anjiyosu ne kadar sürer?
Koroner anjiyografi işlemi yaklaşık 10-20 dakika sürer, damarların farklı anatomik yapıları ya da çok kıvrımlı olmaları (özellikle karın ve kasık damarlarının) nedeniyle bu süre biraz daha uzayabilir, by-pass’lı hastalarda da bu süre 20-30 dakikayı bulabilir.

Stent takılan hasta sigara içerse ne olur?​

Stent takılan hasta sigara içerse ne olur?
Örneğin; stent takılı olan bir hasta sigara içmeye devam ederse stent erken dönemde tıkanabilmektedir. Bu nedenle kalp damar hastalarının teşhis ve tedavi sonrasında kesinlikle sigara kullanmamaları gerekmektedir.

Kalbine stent takılan kişi nelere dikkat etmeli?​

Yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınmalısınız. Kilo almamaya özen göstermelisiniz. Tansiyon, şeker ve kolesterolünüzü düzenli ölçtürmelisiniz. Haftada en az 5 gün hafif kahvaltı sonrası en az 30 dakika yürüyüş yapmalısınız.

Anjiyo yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Beslenmesinde ağır yiyecekler kullanmamalı ve yağ, tuz, un gibi ürünlerde azaltmaya gitmelidir. Aynı zamanda ağır işlerde çalışılmaması gerekir. Anjiyo sonrasında iyileşme dönemi yaşanmaktadır. Bu süreç içinde çok dikkatli olunması ve kalbi, damarları etkileyecek hareketler yapılmamalıdır.

Stent takılan hasta kaç gün rapor alır?​

Stent takılan hasta kaç gün rapor alır?
(1) Koroner artere stent uygulanacak hastalarda; kardiyoloji veya kalp damar cerrahisi uzman hekimleri tarafından rapor aranmaksızın 24 saat öncesinden başlanabilir. Stent takılan hastalarda hastanın taburcu olmasından itibaren rapor aranmaksızın 4 haftalık doz bu hekimler tarafından reçete edilebilir.

Stent takilan hasta çalışabilir mi?​

Stent takilan hasta çalışabilir mi?
Çoğu insan girişimsel işlem sonrası 1 – 2 hafta içinde işe geri dönebilir ve normal yaşantısına devam edebilir. Eğer bir kalp krizi geçirilmişse bu süre daha uzun olabilir. Hasta ağır bir işte çalışıyorsa hekimine bu durumu bildirmelidir.

Stent takılan hastalar nelere dikkat etmeli?​

Haftada en az 5 gün hafif kahvaltı sonrası en az 30 dakika yürüyüş yapmalısınız. Stent işleminden 1 gün sonra duş alabilirsiniz. İlk bir hafta ağır kaldırmamanızı, araba kullanmamanızı ve kasık bölgenize dikkat etmenizi öneriyoruz. İlk 15 gün kasık bölgenizde morarma olabilir, zamanla kaybolacaktır.

Anjiyo ameliyatı zor mu?​

Anjiyo basite alınmaması gereken ancak ilerleyen tıp sayesinde günümüzde artık uzmanlar tarafından kolaylıkla yapılan bir operasyondur.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Anjiyo işleminden sonra hastanede yatılıp yatılmayacağı, genellikle işlem sonrası duruma göre değişebilir. Anjiyo sonrası hastanede kalma süresi, komplikasyon risklerini değerlendirmek amacıyla doktorlar tarafından belirlenir. Özellikle stent takılan hastaların genellikle 1-2 gün hastanede gözlem altında tutulması tercih edilebilir.

Stent takıldıktan sonra hastanın dikkat etmesi gereken hususlar arasında sigara içmemesi oldukça önemlidir. Sigara içmek stentin erken tıkanmasına ve olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden, kesinlikle sigara kullanmamak gerekmektedir.

Stent takılan hastaların hayatlarında yapmaları gereken değişiklikler ve tedaviler vardır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, tansiyon, şeker ve kolesterol düzeylerini kontrol altında tutmak gibi faktörlere dikkat etmek stent tedavisinin başarılı olmasına yardımcı olabilir.

Anjiyo sonrasında da belirli önlemler almak önemlidir. Ağır yiyeceklerden kaçınmak, yağ ve tuz tüketimini azaltmak, ağır işlerden kaçınmak gibi tedbirler almak iyileşme sürecine yardımcı olabilir.

Son olarak, stent takılan hastaların doktorlarına danışarak ne kadar süre rapor alacakları konusunda bilgi almaları ve işlerine ne zaman dönebileceklerini doktorlarıyla görüşmeleri sağlıkları açısından önemlidir.
 

Benzer konular

Anjiyo olduktan sonra kalpte ağrı olur mu? Normalde anjiyo sonrası giriş yerinde ağrı olması beklenmez. Ancak hafif bir ağrıda hissedilebilir. Kalbine stent takılan kişi spor yapabilir mi? Kalbine stent takılan kişi spor yapabilir mi? Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Stent takıldıktan sonra hangi ilaçlar kullanılır? Acil olarak tekrar balon-stent yapılması veya bypass cerrahisi gerektiren ani tıkanma oranı %2 civarındadır. Bu olayın olmaması için stent takılan hastalara aspirine ek olarak kan sulandırıcı bir ilaç daha (klopidogrel, prasugrel, tikagrelor...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Takılan stent çıkarılabilir mi? Böylece kanın dolaşımı yeni takılan damardan sağlanır.eğer hastada aynı damarda çok sayıda stent varsa o zaman stent damardan çıkarılır ve damar onarılıp yeni damarla by pass yapılır. Kalp Stentini kim buldu? Daralmış damarların içine yerleştirilen silindir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Kasıktan anjiyo sonrası bandaj ne zaman çıkarılır? Bandaj ertesi gün hasta tarafından çıkarılabilir. İşlem bittikten sonra hasta hemen ayağa kalkabilir, oturur, tuvalete gidebilir, elini bile kullanabilir. Hastalar 2,5-3 saat içinde taburcu olabilir. İsterlerse aynı gün işine geri dönebilir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Kalp anjiyosu tehlikeli mi? Anjiyo işleminin riski çok yüksek midir? Her ne kadar koroner anjiyografide komplikasyon riski % 1’in altında olsa bazı riskler de bulunmaktadır. Bunlar; kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, verilen boya maddesine bağlı alerjik reaksiyon,böbrek...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips