☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Anjiyo yapilirken acir mi?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Anjiyo yapılırken acır mı?​

Anjiyo yapılacak kişinin cilt altı uyuşturuluyor ve işlem lokal anestezi altında yapılıyor. Kesi çok küçük olduğu için hasta ağrı hissetmiyor.

Anjiyo sonrası ağrılar normal mi?​

Normalde anjiyo sonrası giriş yerinde ağrı olması beklenmez. Ancak hafif bir ağrıda hissedilebilir.

Anjiyo yeri neden ağrır?​

Anjiyo yeri neden ağrır?
Anjiyo sonrası toplardamar semptomları sebebiyle görülebilecek olan ağrı ve uyuşmalar özellikle bacakta olmakla birlikte tüm vücutta görülebilir. Bu semptomların görülmesi çok ciddi olmadığı sürece oldukça normaldir.

Kalp anjiyosu zor mu?​

Kalp anjiyosu zor mu?
Koroner anjiyografi çoğunlukla ağrısız ve sıkıntısız gerçekleştirilen bir işlemdir. İşlem bittikten sonra girişim yerine konmuş olan kanül çekilir, kanamanın durması için 15-20 dakika bası uygulanır, kanama durduktan sonra sıkı bandaj ve ağırlık uygulanarak yaklaşık 4-6 saat yatırılarak hasta dinlendirilir.

Stent sonrası ağrı olur mu?​

Stent Takıldıktan Sonra Ağrı Olur mu? Stent takılması kararlı ya da kararsız olan göğüs ağrısını giderebilmek, yaşam niteliğini yükseltmek ve mevcut kalp krizi riskini önlemek amacı ile uygulanmaktadır. Stent takılması sonrasında göğüs ağrısı beklenmemektedir.

Anjiyo sonrası kasıkta ağrı olur mu?​

Anjiyo sonrasında hasta ağrı hisseder mi? İşlem tamamlandıktan sonra kateter çekiliyor. Kateter çekilmesi sonrası girişim yapılan atardamardan kanama olmaması için kasık bölgesine sıkı biçimde baskı uygulanması gerekir. Bası nedeniyle belki ağrı yaşanabilir.

Anjiyo olan hasta kaç gün hastanede yatar?​

Anjiyo olan hasta kaç gün hastanede yatar?
Bilekten anjiyo aynı zamanda hastanın hemen işlemden sonra ayağa kalkabilmesine ve 1-2 saat içerisinde taburcu olmasına izin verirken, kasıktan yapılan anjiyo ile hastanın kum torbası ile yaklaşık 6 saat yatakta yatması gerekmektedir.

Anjiyodan insan ölür mü?​

Anjiyodan insan ölür mü?
Anjiyo koroner arter hastalığı olan kişilerde gerekli durumlarda yapılması zorunlu bir yöntem olsa da kontrast maddeye karşı alerji, kalp ritim bozuklukları, kontrast maddeye bağlı böbrek yetmezliği, inme, kalp krizi gibi riskleri vardır. Ancak bu risklerin görülme ihtimali düşüktür.
Anjiyo tehlikeli bir şey mı?​
Anjiyo işleminin riski çok yüksek midir? Her ne kadar koroner anjiyografide komplikasyon riski % 1’in altında olsa bazı riskler de bulunmaktadır. Bunlar; kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, verilen boya maddesine bağlı alerjik reaksiyon,böbrek hasarı, kanama, enfeksiyon, X-ray ışınına bağlı radyasyon.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Anjiyo işlemi sırasında genellikle kişinin cilt altı uyuşturulur ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir, bu nedenle hastalar genellikle ağrı hissetmezler. Kesi çok küçük olduğu için ağrı minimal olabilir. Anjiyo sonrasında da giriş yerinde genellikle ağrı olmaz, ancak hafif bir ağrı hissedilebilir.

Anjiyo sonrası ağrının nedeni, toplardamar semptomları ya da girişim yerine uygulanan baskı nedeniyle olabilir. Bu durumlar genellikle normal kabul edilir ve ciddi bir sorun teşkil etmezler.

Kalp anjiyosu (Koroner anjiyografi) genellikle sorunsuz bir şekilde yapılabilen bir işlemdir. İşlem sırasında kanüller yerleştirilir, kanama durması için baskı uygulanır ve hasta birkaç saat dinlendirilir. Stent takılması sonrasında da genellikle ağrı beklenmez, çünkü stent genellikle göğüs ağrısını gidermeye ve koroner arterlerdeki tıkanıklığı açmaya yardımcı olur.

Anjiyo sonrasında kasıkta ağrı olabilir, çünkü kateter çekildikten sonra kanamanın durması için sıkı baskı uygulanması gerekebilir. Bu nedenle kasık bölgesinde hafif ağrı hissedilebilir.

Anjiyo olan hastalar genellikle kısa süre hastanede yatarlar. Bilekten yapılan anjiyo sonrasında hasta hemen ayağa kalkabilir ve birkaç saat içinde taburcu olabilirken, kasık bölgesinden yapılan anjiyo sonrasında hasta yaklaşık 6 saat boyunca yatakta yatması gerekebilir.

Anjiyo ciddi komplikasyonlara neden olabilen bir işlem olabilir. Ancak genellikle %1'in altında bir riskle karşılaşılır. Komplikasyonlar arasında kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, alerjik reaksiyon, böbrek hasarı, kanama, enfeksiyon ve radyasyon bulunabilir. Bu riskler her durumda görülmeyebilir, ancak olası riskler göz önünde bulundurulmalıdır.
 

Benzer konular

Kalp anjiyo olduktan sonra nelere dikkat edilmeli? Beslenmesinde ağır yiyecekler kullanmamalı ve yağ, tuz, un gibi ürünlerde azaltmaya gitmelidir. Aynı zamanda ağır işlerde çalışılmaması gerekir. Anjiyo sonrasında iyileşme dönemi yaşanmaktadır. Bu süreç içinde çok dikkatli olunması ve kalbi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anjiyo işlemi nasıl yapılır? Lokal anestezi ile el bileği uyuştrulur. Sonrasında çok ince ve yumuşak kateterler bir tel üzerinden ilerletilir ve kalp damarlarına ulaşılır. Kontrast denilen boya maddesi azar azar enjekte edilerek koroner damarları spesifik olarak görüntülenmiş olur. İşlem süresi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
BT anjiyo ne için yapılır? Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, özellikle koroner arterler ile ilgili olmak üzere kalbin anatomik bozukluklarının değerlendirilmesinde ve pek çok kalp hastalığının tedavi planlamasında yol gösterici olarak uygulanan, kontrast madde kullanılarak çekilen...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Anjiyo korkulacak bir şey mı? Anjiyo bize erken tanıyı sağlayan, kalp krizi geçirildiği zaman da hem tanı koyup hem de bunun üzerinden tedavi yapabildiğimiz oldukça değerli bir yöntem. Hastalar anjiyodan korkmasın, ölüm riski oldukça düşük, hatta olmayan bir tetkiktir.” Anjiyo sonrası kalp...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Koroner BTA ne demek? BT anjiografi, vücuttaki başlıca damarların görüntülenmesinde kullanılan kol damarından ilaç verilerek yapılan bir görüntüleme yöntemidir. En sık kullanıldığı bölgeler kalp damarları (Koroner BTA), boyun ana damarları, akciğer damarları, karaciğer, böbrek ve beyin damarları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips