Son Konular

Anne Ev Baklavası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Anne Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 kahve fincan yoğurt
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı ucu kadar tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;
1 paket buğday nişastası
1 çay bardağı un
İçi için;
3 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Anne Mesken Baklavası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, tuz, unu bir kapta yoğuralım.
10 bezeye ayıralım.İnce halde açalım.
Açtığımız yufkanın üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı ikiye bölelim uç kısmından oklava üzerine saralım ,oklava ucundan ortaya gerçek sıkıştıralım.
Oklavayı içinden çıkaralım.
Bir bıçak yardımıyla 5 modüle ayırıp tepsi üzerine dizelim.
Öteki yarısına da birebir formda yapalım.
1 paket margarini eritelim. Tepsi üzerine dökelim.
180 derece fırında 40 dk denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
Şerbetini hazırlayalım.
Şerbet sıcak olacak formda tepsi soğuyunca dökelim.
Afiyet olsun.
 
S

Kahvaltılık Pankek

S

Bal Parmak Tatlısı

  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.629
  3. Kullanıcılar

    1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt