Modoratör
Yeni Üye
Anne nasıl olunur?
Nasıl İyi Bir Anne Olunur?
- Sık Sık Sevgini Göster.
- Çocuklarınla Bire Bir Vakit Geçir.
- Desteğini Göster.
- Çocuklarını Koşulsuz Sev.
- Açık ve Kesin Kurallar Koy.
- Yaptırımları Uygula.
- Öğütlediğin Şeyleri Uygulamayı Dene.
- Hatalı Olduğunda Kabul Et.
Anne ölümleri en çok ne zaman?
Anne ölümleri en çok ne zaman?
Anne ölümlerinin en sık nedeninin obstetrik kanamalar olduğu ve tüm anne ölümlerinin 'inin önlenebilir nedenlerle ve daha çok doğumdan sonraki ilk ve ikinci günlerde meydana geldiği bilinmektedir(1). Anne ölüm riskinin 35 yaş üstü gebelerde 35 yaş altı gebelere göre daha yüksek olduğu bildirilmektedir (6).
Iyi anne nedir?
Yeterince iyi anne, çocuğunun ihtiyaçlarına dair onunla empati kurabilen, isteklerini algılayan fakat çocuğunun ihtiyaçlarını anne karnında olduğu gibi her şeyin eksiksiz karşılandığı ve dış çevreyle temasın olmadığı bir "fanus" içerisindeymiş gibi değil de çocuğunun tahammül yetisini aşmayacak şekilde geçici …
Anne ben nasıl oldum sorusuna nasıl cevap verilir?
Anne ben nasıl oldum sorusuna nasıl cevap verilir?
"Anne ben nasıl oldum" sorusu ile karşılaşan ebeveyn, öncelikle bunu sıradan bir soru gibi karşılamalıdır. Verilen cevap yalın ve açık olmalıdır. "Seni leylekler getirdi" diye cevap verilen çocuk, köşeye çekilir ve leyleğin gagasına takılı kundakta olduğunu düşünür.
Anne baba ayrı olan çocuğa nasıl davranmalı?
Çiftlerin boşanma sebebi ne olursa olsun, çocuklarına bu durumu nasıl açıklayacakları konusunda önceden konuşup anlaşmaları gerekir. Anne-baba mümkün olduğunca aynı açıklamayı yapmalı, çocuğun kafasının karıştıracak çelişkili ifadelerden kaçınmalıdır. Açıklamalar çok detay içermeden çocuğun yaşına uygun olmalıdır.
Çocuklarımıza karşı nasıl sabırlı oluruz?
Çocuklarımıza karşı nasıl sabırlı oluruz?
· Çocukla ilgili her kararı, anne ve baba olarak ortak alın.Çocuğa karşı aynı kararlı ve tutarlı davranışı sergileyin.Olumlu ya da olumsuz bir davranışta ebeveynlerden birinin gösterdiği tavrı diğeri de desteklemeli.Bir tarafın 'olmaz' dediğine diğer taraf 'bir kere de böyle olsun,bir şey olmaz' dememeli.Hele hele bunu …
Direk anne ölüm nedeni nedir?
Anne ölümü, gebelik ve doğum sonrası altı hafta içinde olan can kayıplarına deniyor. Anne ölümlerinin çeşitli sebepleri var. Kanama, hipertansif hastalıklar, emboli ve enfeksiyon en sık görülen doğrudan nedenler arasında.
Anne ölümünde en çok neden?
Anne ölümünde en çok neden?
Anne ölüm nedenlerinde ilk sırayı "kanama"nın aldığını, bunu enfeksiyon, gebelik zehirlenmesi, emboli ve anesteziye ait komplikasyonların izlediğini belirten Demirtürk, diyabet, kalp hastalıkları, anemi ve kazaların da diğer nedenler arasında yer aldığını anlattı.
Yeterince iyi anne kavramı nedir?
Winnicott, çocuğun tüm istediklerini değil ihtiyaçlarını karşılayan anneyi "yeterince iyi anne" olarak tanımlar. Çocuğun olgunlaşabilmesi için tıpkı anne karnında olduğu gibi, her arzusunun karşılanmamasını ve tutarlı yoksunluklara maruz bırakılması gerektiğini ifade eder.
Toksik anne nedir?
Toksik anne nedir?
ebeveyn, "anne ve baba" demek, "anne veya baba" değil. psikolojik/fizyolojik şiddet, istismar, sömürü uygulayan/uygulamış ebeveyne toksik ebeveyn deniyor.
Anne ben nereden geldim sorusuna cevap?
Geçenlerde beni hazırlıksız yakalayan ilk soruyu sordu oğlum: "Anne ben nereden geldim?" Önce bir sersemledim, sonra oğlumu kucağıma aldım, sarıldım ve aklıma gelen en basit yanıtı en kısa şekilde vermeye çalıştım: "Sen bu dünyaya benim karnımdan geldin. Annelerin karnında bebeklerin büyümesi için bir yer var.
Çocuğun cinsellikle ilgili soruları hangi dönem?
Çocuğun cinsellikle ilgili soruları hangi dönem?
Cinsel eğitime başlamak için en uygun zaman soru sormaya başladıkları 3-4 yaş dönemleridir. İşte bu dönemde sade bir dille, rahat, utanmadan ve bilimsel kaynaklardan yararlanarak verilen cevaplar çocuğu rahatlatacaktır.