T
theking
Guest
Annemin İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı irmik
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı torku toz şeker
3 su bardağı süt
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Tarçın
Annemin İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel küçük bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Bir kenarda ılınması için bekletin.
Tercihen çelik bir tencereye tereyağı ve margarini koyup ocağın altını açın.
Yağlar eridikten sonra çam fıstığını ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun.
Üzerine irmiği ek edin kısık ateşte karıştırarak yaklaşık yarım saat kavurun.
Rengi yoğunlaşmış irmiğin üzerine kaynatıp ılıttığınız şekerli sütü dökün.
Süratlice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
İrmik, sütlü sosu çekinceye kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp dinlendirin.
Servis yapmadan evvel tencerenin kapağını açıp helvayı karıştırın. Mümkünse tahta kaşık kullanın.
Dilediğiniz formda servis yapın ve üstüne tarçın serpin.
3 su bardağı irmik
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı torku toz şeker
3 su bardağı süt
125 gram tereyağı
125 gram margarin
Tarçın
Annemin İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel küçük bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Bir kenarda ılınması için bekletin.
Tercihen çelik bir tencereye tereyağı ve margarini koyup ocağın altını açın.
Yağlar eridikten sonra çam fıstığını ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun.
Üzerine irmiği ek edin kısık ateşte karıştırarak yaklaşık yarım saat kavurun.
Rengi yoğunlaşmış irmiğin üzerine kaynatıp ılıttığınız şekerli sütü dökün.
Süratlice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
İrmik, sütlü sosu çekinceye kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp dinlendirin.
Servis yapmadan evvel tencerenin kapağını açıp helvayı karıştırın. Mümkünse tahta kaşık kullanın.
Dilediğiniz formda servis yapın ve üstüne tarçın serpin.