Modoratör
Yeni Üye
Anorektal malformasyon ne demek?
Anorektal bozukluklar (malformasyonlar) hem kız hem erkek çocukları etkileyen kolon rektum kusuru ile birlikte idrar yolları kusurları ve genital sistem kusurlarının da birlikte görülebildiği geniş bir yelpazeyi içeren bir hastalık grubudur. Yaklaşık 4000 canlı doğumda bir görülür.
Psarp ne demek?
Psarp ne demek?
625-690) tarafından anal atrezili bir olguda bisturi ile anüsün açılması ve körlemesine dilatasyonu ile ilgilidir1. Pena ve de-Vires3 tarafından 1982 yılında geliştirilen posterior sagittal anorektoplasti (PSARP) tekniği, anorektal malformasyonlara yaklaşım ve cerrahi tedavide bir çığır açmıştır.
Anorektal hastalık ne demek?
Anorektal, kalın bağırsağın anüs ve rektum kısımlarıyla ilgili. Örneğin: Anorektal apse (perianal apse) anorektal hastalıklar (hemoroid, anal fissür, anal fistül), anorektal manometri, anorektal fistül. Anorektal Apse: Anüs ve rektum çevresinde apse gelişmesi.
Psarp ameliyatı nedir?
Psarp ameliyatı nedir?
hem bağırsak-idrar yolu/cinsel bölge arasındaki bağlantı yok edilir hem de yukarıda kalmış bağırsaklar aşağıya doğru çekilir ve aslında olması gereken yerde makat oluşturulur. Hasta bundan sonraki ameliyatına kadar makat genişletme programına alınır.
Anorektal bölge neresi?
Anorektal, kalın bağırsağın anüs ve rektum kısımlarıyla ilgili. Örneğin: Anorektal apse (perianal apse) anorektal hastalıklar (hemoroid, anal fissür, anal fistül), anorektal manometri, anorektal fistül.
Anorektal cerrahi ne demek?
Anorektal cerrahi ne demek?
Kalın bağırsak (kolon), rektum (kalın bağırsağın makata yakın son bölümü) ve anal kanal (makat bölgesi) olarak 3 ayrı bölüme ayrılan bağırsaklarda ortaya çıkan sorunların tanı ve tedavisini kapsıyor. Anorektal hastalıkların ilgi alanına pek çok hastalık giriyor.
Anoplasti ne demek?
Anoplasti 'yeniden yapmak' anlamında kullanılan bir tabirdir. Anoplasti ise makatın yeniden yapılması olarak açıklanabilir.
Anorektal bolge ne demek?
Anorektal bolge ne demek?
Anorektal hastalıklar nelerdir?
En sık görülen anorektal hastalıklar; hemoroidal hastalık, anal fissür (makatta çatlak), anal fistül, anorektal apse, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) olarak gözlemleniyor. Farklı belirtileri ve tedavi yöntemleri olan bu hastalıklar, multidisipliner bir anlayışla tanı ve tedavi gerektiriyor.
Sfinkterotomi ameliyatı nedir?
Sfinkterotomi ameliyatı nedir?
Sfinkterotomi, cerrahi olarak sfinkterin kesilmesi işlemi. Sfinkter, kanal şeklindeki yapıları sararak, kanalı açıp kapatan kas halkasıdır.
Anuflex krem nedir?
Anuflex İçeriğinde Yer Alan Bitkisel Maddeler. İçeriğinde yer alan bitkisel maddeler hastalığın iyileşmesini engelleyin kasın gevşetilmesini sağlar. Aynı şekilde dışkılama esnasında ve sonrasında yaşanan ağrıyı uyuşturarak ortadan kaldırmak, kaşıntının önüne geçmek ve yara iyileştirici özelliklerden oluşmaktadır.