Son Konular

Antalya'da Bilim Kafe: Su Krizi ve Sürdürülebilirlik Masaya Yatırıldı

Credits
1.238.246
antalya-da-bilim-kafe-bulusma-etkinligi-18794980_amp.jpg

Antalya'da Bilim Kafe Etkinliği: Su ve Atıksu Yönetimi Konuşuldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Bilim Kafe" buluşma etkinliği, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve Antalya Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleşti. Akdeniz Üniversitesi'nin Tophane çay bahçesinde düzenlenen etkinlikte, su, sürdürülebilirlik, iklim ve kentsel su yönetimi konuları ele alındı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilimsel bilgi üretme, araştırma yapma ve topluma katkı sağlama misyonuna vurgu yaptı. Özen, dünyanın en büyük bilim kafe etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, ASAT, Bakanlık ve Avrupa Birliği gibi önemli paydaşlarla yürütülen projenin toplumla paylaşılmasının önemine değindi.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise su kaynaklarının korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. ASAT Genel Müdür Yardımcısı Necdet Erol ise 30 milyon kişiye hizmet verdiklerini ve suyun israfının iklim değişikliği ve kuraklık gibi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Muhammetoğlu, "Su krizi ve toplumsal farkındalık" projesinin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Muhammetoğlu, Antalya ve Akdeniz bölgesinde geçmişe göre yağışlarda azalma olduğunu ve kuraklık riskinin arttığını dile getirdi.

Antalya'da gerçekleşen Bilim Kafe etkinliğinin, su krizi ve sürdürülebilirlik gibi kritik konuları gündeme taşıması gerçekten harika bir adım. Bu tür forumlar, farkındalık yaratmak ve yenilikçi çözümler geliştirmek için mükemmel fırsatlar sunuyor. Özellikle su krizinin, sadece yerel değil küresel bir sorun olduğunun altını çizmek önemli. Belki de burada tartışılan çözümler, başka bölgelerde de uygulanabilir. Peki, bu etkinlikte ele alınan çözümlerden hangileri size en uygulanabilir ve sürdürülebilir geldi? Başka bölgelerde de etkili olabilir mi?