Son Konular

Antalya'da Boşanma Sürecindeki Eşini Öldüren Sanığın Akıl Sağlığı Raporu İstemine Ret!

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.306
fadim-temirhanogullari-cinayetinde-tirnaktaki-18784629_amp.jpg

Antalya'da yaşanan dram dolu olay mahkeme süreciyle devam ediyor. Fadim Temirhanoğulları'nı boşanma sürecindeyken 9 kurşunla öldüren Savaş Temirhanoğulları'nın yargılanmasına ilişkin son gelişmeler dikkat çekici detaylar içeriyor.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmada, Savaş Temirhanoğulları'nın akıl sağlığı raporu talebi reddedildi. Cinayetle ilgili olarak tutuklu sanık Fikret İnal da mahkemede hazır bulundu. Mahkeme, Savaş Temirhanoğulları için talep edilen akıl sağlığı raporunu kabul etmeyerek, Fadim Temirhanoğulları'nın tırnaklarında bulunan erkek DNA'sına dair raporun beklenmesine karar verdi ve duruşmayı 16 Temmuz 2025'e erteledi.

Savaş Temirhanoğulları'nın mahkeme salonundaki savunması dikkat çekiciydi. "Eşimi öldürme kastım olmadı, aksi olsaydı çocuğumun gözü önünde yapmazdım" diyerek savunmasını sürdüren sanık, olayın detaylarını bir kez daha anlattı.

Dava sonrası Fadim Temirhanoğulları'nın annesi Mediha Saçlı'nın açıklamaları yürek burkucu nitelikteydi. "En ağır cezayı almasını istiyorum. En azından yüreğimize bir nebze olsun su serpilir. Benim çocuğumun canını 9 kurşunla aldı. İnşallah onların canı da yanar. Benim canım yanıyor. Zorla eve giriyor, çocuğumu öldürüyor. Üç çocuk yetim kaldı." sözleri duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına konuşan maktul avukatı Müjde Tozbey ise davanın detaylarına dikkat çekti. Savaş Temirhanoğulları'nın suçunu eşini aldattığı gerekçesiyle işlediğini belirttiği, Fikret İnal'ın ise suçu hafifletmeye çalıştığına vurgu yaptı. Ancak güvenlik kameralarının ortaya koyduğu gerçekler, suçun işleniş şeklini açıkça gözler önüne serdi.

Tozbey, mahkemenin akıl sağlığı raporu talebini reddettiğini ve DNA eşleşmesine dair raporun henüz ulaşmadığını belirtirken, adaletin yerini bulmasını umut ettiklerini dile getirdi. Davanın ilerleyen süreçte daha net bir şekilde aydınlanması ve en ağır cezaların verilmesi bekleniyor. Antalya'da yaşanan bu acı olayın ardındaki gerçekler, adaletin en kısa sürede tecelli etmesi için bekleniyor.

Kuzey Makedonya ile Türkiye Arasında İşbirliği Görüşmeleri Başladı

ABD'de Konut Fiyatları Nisan Ayında Yükseldi: İşte Detaylar!