Son Konular

Antalya'da Kaçak Yapıların Yıkımında Olaylar: İşte Detaylar!

Credits
1.230.245
antalya-da-kacak-yapilarin-yikiminda-arbede-18792361_amp.jpg

Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan oteller bölgesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Bazı işletme sahipleri iş makinelerinin önüne yatarak direniş gösterirken, bir işletme sahibi de kendini yakmaya çalıştı. Polis ekipleri biber gazıyla müdahalede bulunurken, belediye çalışanları da yapıları yıkmak için iş makinelerini devreye soktu.

Sabahın erken saatlerinde Aksu ilçesinin Kemerağzı Mahallesi'nde bulunan Kundu oteller bölgesindeki iş yerlerinin bulunduğu çarşıya gelen Aksu Belediyesi ekipleri, Mülkiye Müfettişliği ve Antalya Valiliği'nin talimatıyla yıkım işlemlerine başladı. Polis ve zabıta ekipleri de çevrede güvenlik önlemlerini arttırdı. İşletme sahipleri ise yıkımın turizm sezonu sonrasına ertelenmesini isteyerek ekiplere karşı çıktı. Belediye ekipleri dükkanların boşaltılmasını talep ederken, bazı işletmeciler ise yıkımı engellemek amacıyla iş makinelerinin önüne yatarak direniş gösterdi. Bir işletme sahibi ise son anda engellenen bir intihar girişiminde bulundu. Uyarılara rağmen alandan ayrılmayan kalabalığa polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine bölgeye takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi ve kısa süreli arbede yaşandı. Müdahalenin ardından iş makineleri devreye sokularak yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Yıkımın turizm sezonunda gerçekleşmesine tepki gösteren işletme sahibi Emin Şen, "Bize bu yıl yıkım olmayacağı söylendi. Benim ruhsatım var fakat diğer işletmelerin ruhsatı bulunmuyor. 'Şu an için yıkım konusunu çözdük' dediler. Bu bölge bir turizm alanı ve böyle bir durumla karşılaşmak şaşırtıcı. Dükkanı burada kiraladım çünkü burası bana uygun göründü. Belediyeye gerekli evrakları teslim ettim ve iş yerimi açma ruhsatı aldım. Toplamda 5 milyon lira zararım var. Bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Bizi 3 ay daha bekletebilirlerdi" şeklinde konuştu.

Yıkım sürecine mahkeme kararlarıyla direnen İsmail Karaçalı ise "Bu çarşının sorumluluğu bana ait. Bugün itibariyle 200 milyon liralık zararım var. Mahkemeler süreci devam ediyor ve yürütmeyi durdurma kararım var. Bu iş turizm sezonunda yapılmamalıydı" dedi.

Belediye yetkilileri, yasal süreç sonrasında yıkılan işletme alanlarının yerine park yapılacağını açıkladı. 17 Haziran tarihinde işletmelere tebligat yapıldığı, bölgede duyuruların ilan panolarına asıldığı ve anonslarla bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kemerağzı Turizm Bölgesi'nde, belediyemize ait park alanlarını kanuna aykırı olarak işgal eden yapılarla ilgili denetimler neticesinde, Mülkiye Müfettişliği ve Valilik kararı doğrultusunda yıkım kararı alınmıştır. Kamuya ait bu alanların işgal edilmesine ruhsat verilerek teşvik eden yöneticiler hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Yasal prosedürler çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile işgal edilen alanlar kısa sürede kamuya açık park alanı olarak halkın kullanımına sunulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Antalya'daki kaçak yapı yıkımı olayları, aslında Türkiye'nin birçok yerinde tartışmalı bir konu. Yıkımlar, kentsel dönüşüm ve çevre düzenlemesi açısından önemli olsa da, bu sürecin sosyal boyutları da göz ardı edilmemeli. Yerel halkın bu tür gelişmelere tepkisini anlamak için, yapıların neden ve nasıl kaçak olduğunu da sorgulamak lazım. Acaba bu yapılaşma, bölgede yeterli ve uygun fiyatlı konut ihtiyacının karşılanamamasından mı kaynaklanıyor? Ayrıca, yıkımlar sonrası bu alanlarda nasıl bir planlama yapılacağı da büyük önem taşıyor. Sizce bu süreçte halkı daha fazla dahil ederek barışçıl bir çözüm üretmek mümkün mü?

Belarus Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı

Marmaris açıklarında 38 düzensiz göçmen ve 2 kaçakçı yakalandı!

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.689
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt