<
Modoratör
Yeni Üye
Antep fıstığının dış kabuğu ne işe yarar?
"FISTIĞIN KABUĞU YÜZDE 37 ANTİOKSİDAN İÇERİYOR" Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, "Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor.
Antep fıstığı kabuğu ile ne yapılır?
Öğretim Üyesi Evrim Baran Aydın da uzun uğraşlar sonucu kaju kabuğuna alternatif olabilecek Antep fıstığı kabuğundan elde ettikleri anacardik asitleri içeren kardoneller olarak adlandırılan PNSL yağının kimya endüstrisinde kaplamada, polimerik reçinelerde, gemi inşaatında ve boya endüstrisinde yüzey aktif madde olarak …
Antep fıstığının dış kabuğu yenir mi?
Antep fıstığının dış kabuğu yenir mi?
Uzmanlara göre Antep fıstığı "tüketici dostu" atıştırmalıklardan. Çünkü kabuklarını açmakla uğraşırken ne kadar yediğinizin de farkına varıyorsunuz. Bu sayede kendinizi durdurabiliyorsunuz. Ayrıca kabuklarını ayıklarken harcadığınız enerji bir Antep fıstığından alacağınız enerjinin A'ini kullanmanız anlamına geliyor.
Antep fıstığı kabuğu nasıl açılır?
Antep fıstığı kabuğu nasıl açılır?
Antep Fıstığı Kabuğu İşleme Teknikleri
- Kırmızı kabuğun su veya buharla yumuşatılması.
- Yumuşayan kabuğun devliplerde veya fiberglas merdanelerde ezilmesi.
- Ezilen kabukların eleklerde ayrılması.
- Meyvelerin yıkanarak temizlenmesi.
- Meyvelerin süratle sıcak hava ile kurutulması.
Fıstık kabuğu gübre olur mu?
Bitkilerin altındaki nemi muhafaza ederler, istenmeyen otların çıkmasını önlerler ve yavaşça çürürler. Zaman içinde Antep fıstığı kabukları gübreye dönecektir.
Yer fıstığı kabuğu ile ne yapılır?
Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
Taze Antep fıstığı kabuğu nasıl soyulur?
Taze Antep fıstığı kabuğu nasıl soyulur?
Kabuklu Antep fıstığı nasıl kavrulur?
Kabuklu Antep fıstığı nasıl kavrulur?
Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı.
Yer fıstığı kabuğu ne işe yarar?
Yer fıstığının dış kabuğu yenir mi?
Bir başka araştırmanın sonuçları da yer fıstığının kırmızı renkli dış zarfının sağlığımız üzerindeki katkısını ortaya koyuyor. Ceviz ve badem gibi yer fıstığı zarfı da kateşinler, prosiyanidinler (tip A ve tip B prosiyanidinlerinoligomerleri) gibi kuvvetli antioksidanlar bakımından zengin.
Yer fıstığının kabuğu zararlı mı?
Yer fıstığının kabuğu zararlı mı?