Son Konular

Antep fistiginin kabugu neye faydali?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Antep fıstığının kabuğu neye faydalı?


İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltır. * Kabuğundaki lif sayesinde mide zarını korur ve midede oluşan asit oranını dengeler. Bağırsak florasanı koruyarak sindirimi rahatlatır. Hazımsızlık ve şişkinlik riskini azaltır.

Fıstık kabuğu neye faydalı?


Fıstık kabuğu neye faydalı?
Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, "Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor. Yaptığımız analizlerde Antep fıstığının kabuğunda yüzde 37 oranında antioksidan asit tespit ettik." dedi.

Antep fıstığı çiğ yenir mi?


Antep fıstığı içi ezilerek, kahvaltılar için fıstık ezmesi olarak da kullanılıyor. Ayrıca ilaç yapımında kullanılması da ne kadar değerli bir besin olduğunu gösteriyor. Antep fıstığı çeşitleri arasında çiğ iç olduğu gibi Antep Fıstığı Tuzlu Kavrulmuş ve Kavrulmuş Antep Fıstığı çeşitleri de bulunmaktadır.

Antep fıstığı ilaçlaması ne zaman yapılır?


Antep fıstığı ilaçlaması ne zaman yapılır?
Tomurcukların patlama döneminde, yumurtalardan çıkışlarını tamamlamış birinci ve ikinci dönem larvalarına karşı iklim koşullarına bağlı olarak Mart sonu ve Nisan başından birinci ilaçlama , dişi Antepfıstığı tomurcukları sıçankulağı devresinde iken tomurcuklarda küme halinde larvalar görülünce yapılır.

Şam fıstığı neye iyi gelir?


Fıstık çiğ yenir mi?


Antioksidan zengini. Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşımaktadır.Protein yüksek, kalorisi düşük. Antep fıstığı en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer almaktadır.Kalp sağlığını korur.Göz sağlığı açısından önemlidir.Sindirim sağlığını korur.Cilt bakımıAfrodizyak özelliği.Bağışıklığı arttırır.Fıstık çiğ yenir mi?Bilimsel olarak "Arachis Hypogea" olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.Antep fıstığı Kavrulmadan yenir mi?Kabuklu ve kavrulmuş olanları sohbetlere ve içeceklere eşlik etmek için idealdir. Fakat yemeklere ve tatlılara koymak istiyorsanız kabukları soyulmuş ve kavrulmamış olanlarını tercih etmelisiniz. Antep fıstığı dendiği zaman akla gelen ilk tatlı her zaman baklava oluyor.

Fıstık çiğ yenir mi?


Fıstık çiğ yenir mi?
Bilimsel olarak "Arachis Hypogea" olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.

Antep fıstığı Kavrulmadan yenir mi?


Kabuklu ve kavrulmuş olanları sohbetlere ve içeceklere eşlik etmek için idealdir. Fakat yemeklere ve tatlılara koymak istiyorsanız kabukları soyulmuş ve kavrulmamış olanlarını tercih etmelisiniz. Antep fıstığı dendiği zaman akla gelen ilk tatlı her zaman baklava oluyor.
 
Antep fıstığının kabuğunun birçok faydası olduğunu biliyoruz. İşte bazılarının detayları:

- **İnsülin direncini düşürür:** Antep fıstığı insülin direncini düşürerek kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

- **Basıncı düşürür:** Antep fıstığı basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltabilir.

- **Mide sağlığını korur:** Kabuğundaki lif sayesinde mide zarını koruyabilir ve asit oranını dengeler, bu da hazımsızlık ve şişkinlik riskini azaltabilir.

- **Bağırsak sağlığını destekler:** Bağırsak florasanını koruyarak sindirimi rahatlatır ve sindirim sistemi sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Ayrıca, fıstık kabuğunun da oldukça değerli olduğunu belirtmek gerekir. Kırmızı kabuğunun yoğun antioksidan barındırdığı ve yüksek miktarda kanser önleyici madde içerdiği bilinmektedir. Yapılan analizlerde Antep fıstığının kabuğunda %37 oranında antioksidan asit tespit edilmiştir.

Antep fıstığı çiğ yenilebileceği gibi kavrulmuş veya fıstık ezmesi olarak da tüketilebilir. İlaç yapımında da kullanılması, besleyici ve değerli bir besin olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Fıstık kabuğu ve fıstık içi olan Antep fıstığı, birbirinden farklı şekillerde tüketilerek sağlık için birçok fayda sağlayabilir.
 

Normal seker yerine esmer seker kullanilir mi?

Sulu olan recel nasil koyulastirilir?

  1. Konular

    1. 1.282.778
  2. Mesajlar

    1. 1.683.519
  3. Kullanıcılar

    1. 32.186
  4. Son üye

Geri
Üst Alt